tiistai 30. joulukuuta 2014

Tortillakuppi

Joululoma blogin kanssa on pidetty ja tänään viimeinkin maltoin kaivaa kameran ruokakuvien vuoksi. Jouluna tietenkin tuli kuvailtua, mutta ei ruokia. Se on joskus ihan hauskaa vaihtelua, nimittäin hypätä lämpimän ruoan ääreen tai lohkaista pala kakkua ilman, että miettii miten sen saa kauniisti ja hellästi siirrettyä lautaselle. Tosin tänään oli kyllä kiva taas kokkailla ja kuvata. Ehkäpä se pieni auringonpilkahdus ja luonnon tavaton kauneus saivat aikaiseksi lisätsemppiä.

Jostain syystä erilaiset chiliversiot ovat päätyneet meillä uuden vuoden menuun. Tällä kertaa kokeilin jo ajoissa, että miten onnistuu tortillakupin valmistaminen. Se olikin helppoa! Kuppi on sitten mukava täyttää erilaisilla salaateilla, lihalla/kanalla/tofulla, salsoilla, papuhöystöllä ja vaikka millä. Kaiken lisäksi kuppi on näyttävä tarjoiluastia.
Tortillakuppi

tortilla
vettä
sopiva uunin kestävä kulho
öljyä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele kulhot öljyllä ulkopuolelta. Liota tortilloita kylmässä vedessä vajaa 10 sekuntia. Muotoile kulhon ympärille.

Paista uunissa 5-8 minuuttia tai kunnes ovat hieman kuivahtaneet ja paistuneet kauniin kullanvärisiksi. Anna jäähtyä kulhojen päällä. Irroita sitten varovasti. Irroita vaikka ensin varoen veitsellä reunat.

Täytä sitten haluamasi mukaan. Laitoin ensin papuhöystöä. (3 dl papuja käsiteltynä pakkauksen ohjeen mukaan, 1 punasipuli, 1 punainen paprika, habanero brown largea maun mukaan, kuten myös suolaa ja pippuria maun mukaan. Pieni tilkka limen mehua sekä balsamiviinietikkaa sekä vähäsen grillikastiketta. Paista öljyssä ensin sipulia, sitten mukaan paprika, habanero. Parin minuutin paisto, sitten mukaan pavut sekä mausteet. Miedonna lämpöä ja hauduta viitisen minuuttia. Ei niin autenttista, mutta nopeaa ja hyvää. Sekin sallitaan joskus.)

Sitten päälle salaattia.

Sitten haluamaasi proteiinia ja creme fraichea, salsaa tms. Laita kerroksia sen verran kuin haluat. Päälle voi ripotella vielä juustoa. Meillä oli jalapenolla maustettua cheddaria. Proteiinina meille tein naudan ulkofileestä meksikolaisittain (tai jotain sinne suuntaan) maustetut pihvit. Hieroin pintaan mausteseoksen, jossa oli korianteria, jeeraa, chipotlea, suolaa, pippuria ja paprikaa. Kannattaa käyttää omia mielimausteitaan.) 
Herkullista, helppoa ja muuntelukykyistä ruokaa. Tästä on helppo muokata omaan ruokavalioon sopiva annos. Maitoallergikko voi jättää maitotuotteet kokonaan pois. Kananmunaa harvemmin on tortilloissa, tarkista silti tuoteseloste varmuuden vuoksi. 






Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...