Kakku on varsin maukas. Kuvauksen kanssa meinasi käydä hassusti, kakkua oli jäljellä enää pieni pala, kun tajusin, että hei, tämähän pitää kuvata. Toisaalta olisin saanut hyvän syyn tehdä tätä uudelleen. Tosin taidetaan tehdäkin, kiitos tuliaisten.
Raparperikeikauskakku
Pohjalle:
2 dl fariinisokeria
3 rkl voita tai maidotonta margariinia
5 dl raparperin paloja
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
---
2 isoa kananmunaa
100 g voisulaa tai maidotonta margariinia sulatettuna
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrä n. 24 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Mittaa vuokaan fariinisokeri ja rasva. Nosta uuniin. Pese ja paloittele raparperi. Nosta vuoka uunista ja sekoita kevyesti sulanutta sokeria ja rasvaa sekaisin. Kaada raparperin palat sokeriseoksen päälle, nosta vuoka taas takaisin uuniin. Tässä on ideana se, että raparperi kypsyy vähän enemmän.
Kun raparperi on uunissa kypsymässä, tee taikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää niihin kosteat. Ota vuoka pois uunista ja lusikoi taikina tasaisesti raparperien päälle. Nosta takaisin uuniin ja paista 25-28 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Ota pois ja anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. (Taikina kannattaa tosiaan lusikoida tai jos kaadat taikinan vuokaan, raparperipalat karkaavat taikinan alta pois. Tämä on käytännössä huomattua...)
Kakun voi tehdä gluteenittomaksi esimerkiksi käyttämällä perunajauhoja.