Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Helppo raparperikeikauskakku

Mitä tehdään, kun aika loppuu ja anoppi ja oma äiti on tulossa kylään? No tehdään, ihan hurjan nopea kakku, josta syntyy mahdollisimman vähän tiskiä ettei siivoamiseenkaan mene aikaa. Mittaa vuokaan, paloittele ja sekoita, siinä on kolme isointa vaihetta, mitä koko hommassa on. Helppoa kuin mikä!

Kakku on varsin maukas. Kuvauksen kanssa meinasi käydä hassusti, kakkua oli jäljellä enää pieni pala, kun tajusin, että hei, tämähän pitää kuvata. Toisaalta olisin saanut hyvän syyn tehdä tätä uudelleen. Tosin taidetaan tehdäkin, kiitos tuliaisten.

Raparperikeikauskakku

Pohjalle:
2 dl fariinisokeria
3 rkl voita tai maidotonta margariinia
5 dl raparperin paloja

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
---
2 isoa kananmunaa
100 g voisulaa tai maidotonta margariinia sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrä n. 24 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Mittaa vuokaan fariinisokeri ja rasva. Nosta uuniin. Pese ja paloittele raparperi. Nosta vuoka uunista ja sekoita kevyesti sulanutta sokeria ja rasvaa sekaisin. Kaada raparperin palat sokeriseoksen päälle, nosta vuoka taas takaisin uuniin. Tässä on ideana se, että raparperi kypsyy vähän enemmän.

Kun raparperi on uunissa kypsymässä, tee taikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää niihin kosteat. Ota vuoka pois uunista ja lusikoi taikina tasaisesti raparperien päälle. Nosta takaisin uuniin ja paista 25-28 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Ota pois ja anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. (Taikina kannattaa tosiaan lusikoida tai jos kaadat taikinan vuokaan, raparperipalat karkaavat taikinan alta pois. Tämä on käytännössä huomattua...)

Kakun voi tehdä gluteenittomaksi esimerkiksi käyttämällä perunajauhoja.




3 kommenttia:

  1. Ai nam...mä niin tykkään raparperipiirakasta. Tänään tosin jäi raparperit kauppaan kun jotenkin teki mieli odottaa jotain uutta reseptiä...tässä se nyt tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että löytyi ohje. :) Meillä tehdään tätä varmaan huomenna uudelleen, syötiin tänään neljään pekkaan koko kakku ja vähän tekis mieli vielä lisää. :D

      Poista
    2. Siis teen lisää ihan ehdottomasti, mies äsken sanoi, että hän ei saanut palaakaan. Hyi meitä naisia, syötiin koko kakku.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.