torstai 19. kesäkuuta 2014

Mansikkapalat

Nämä ovat varsin mansikkaisia helppotekoisia leivonnaisia. Mansikoita hyödynnetään niin täytteessä kuin kuorrutuksessa ja vielä koristeenakin. Suomalaiseen keskikesään sopiva leivonnainen siis. Mansikka on ollut meillä muutenkin hyvin pidetty ja suosittu marja. Olin olevinani fiksu ja nostin keväällä ajoissa mansikan taimia parvekelaatikkoon ja kasvihuoneeseen ja kappas, meillä syödään jo omia mansikoita.


Mansikkapalat

110 g maidotonta margariinia tai voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 isoa kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl mansikkasurvosta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leivinpaperoi noin 25-30 cm suorakaiteen mallinen vuoka. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljauute kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Sekoita sitten vaahtoon jauhot ja mansikkasurvos. Levitä pellille ja paista kypsäksi, noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkacurdia. Koristele mansikoilla ja mintulla. Minulla on suklaaminttua ja pidän sen mausta paljon enemmän kuin tavallisesta mintusta. Suosittelen testaamaan, jos löydät taimen jostain.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...