Nämä ovat varsin mansikkaisia helppotekoisia leivonnaisia. Mansikoita hyödynnetään niin täytteessä kuin kuorrutuksessa ja vielä koristeenakin. Suomalaiseen keskikesään sopiva leivonnainen siis. Mansikka on ollut meillä muutenkin hyvin pidetty ja suosittu marja. Olin olevinani fiksu ja nostin keväällä ajoissa mansikan taimia parvekelaatikkoon ja kasvihuoneeseen ja kappas, meillä syödään jo omia mansikoita.
Mansikkapalat
110 g maidotonta margariinia tai voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 isoa kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl mansikkasurvosta
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leivinpaperoi noin 25-30 cm suorakaiteen mallinen vuoka. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljauute kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Sekoita sitten vaahtoon jauhot ja mansikkasurvos. Levitä pellille ja paista kypsäksi, noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkacurdia. Koristele mansikoilla ja mintulla. Minulla on suklaaminttua ja pidän sen mausta paljon enemmän kuin tavallisesta mintusta. Suosittelen testaamaan, jos löydät taimen jostain.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...