Viskicolasoosi
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl ketsuppia
1 dl coca-colaa
0,5 dl viskiä/bourbonia
1 dl fariinisokeria
0,5 punasipulia pienenä silppuna
1 valkosipulinkynsi silppuna
0,5-1 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl worcesteria
3 rkl omenaviinietikkaa
Mittaa ainekset kattilaan ja hauduttele parisen tuntia miedohkolla lämmöllä. Säilyy jääkaapissa ainakin viikon ajan.
Grillikyljen valmistus
Hiero grillikylkeen edellisenä iltana rub. Trimmaa lihaa tarvittaessa siistimmäksi. Kiedo kylki muovipussiin tms. Käännä muutaman kerran marinoitumisen aikana. Säilytä jääkaapissa.
Rub
2,5 dl fariinisokeria
4 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
2 rkl merisuolaa rouhittuna
2 rkl pippurisekoitusta
1 rkl chilijauhetta
Sekoita aineet hyvin yhteen. Säilytä tiiviissä astiassa. Säilyy useamman viikon.
Nosta liha lämpenemään tuntia ennen esikypsennystä. Ota sopiva uunivuoka. Paloittele sinne pari porkkanaa ja sipulia. Lisää pohjalle 0,5 dl vettä. Nosta kylki kasvisten päälle. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja nosta 100-125 asteiseen uuniin. Anna kypsyä uunissa 6-8 tuntia. Tämän vaiheen jälkeen liha säilyy pari päivää jääkaapissa. (Jos laiskottaa, kiedo kylki folioon ja kypsennä sellaisenaan ilman rehuja 6-8 tuntia.)
Grillaa lopuksi hyvä pinta suoralla lämmöllä hyvällä hiilloksella tai kaasu- tai sähkögrillissä. Valele usein grillikastikkeella. Anna vetäytyä varten verran ennen leikkaamista.