Laiskan akan nyhtökana

Tässä on homman jujuna se, että tiskiä ei tule juuri lainkaan, soosia ei tarvitse tehdä erikseen ja kaikki valmistetaan yhdessä padassa ilman erikoisia hienouksia. En yleensä käytä paistileikkeitä, mutta nyhtö"kanassa" ne ovat paikallaan rasvapitoisuutensa vuoksi. Kesäaikaan haluan usein päästä ruoanlaitossa hieman helpommalla, tämä on sitä laiskuuttani parhaimmillaan. Ruoan voi kypsentääkin missä haluaa. Liekinkestävä pata sopii vaikka grilliin muhimaan, uunissa ja hellallakin kypsentäminen onnistuu. Tärkeintä on olla kärsivällinen ja käyttää mietoa lämpöä.


2 pkt broilerin paistileikkeitä
ruokaöljyä paistamiseen
2 dl grillikastiketta (Valmista tai itsetehtyä)
2 dl paseerattua tomaattia
1-2 dl kanalientä
2 säilöttyä persikan puolikasta
suolaa, pippuria maun mukaan
1-2 tl chilisilppua

Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Valitse vähintään kolmen litran pata. Laita padan pohjalle öljyä ja kuumenna se. Paista leikkeisiin vähän pintaa, se tuo lisää makua. (Tässä kohtaa tulee lisätiskiä yksi lautanen, koska pataan ei mahdu liian montaa leikettä kerralla. Jos oikein laiskottaa, voit jättää paistamisen väliin ja laittaa broilerit raakana pataan.)

Kun olet paistanut leikkeet, laita ne kaikki pataan takaisin ja mittaa niiden päälle kastikeainekset. Usko minua, persikasta tulee hyvä ja pehmeä säväys. Sen maku sopii hyvin broilerin makuun. Lisää kanalientä sen verran, että broilerit peittyvät nippanappa. Sekoita sen verran mitä voit ja laita sitten kansi päälle. Laita uuniin 125 asteeseen useammaksi tunniksi tai anna hautua hellalla miedolla lämmöllä usean tunnin ajan. Vähintään kaksi tuntia, neljä on jo liioittelua. Grillissä pata epäsuoraan lämpöön tai ylätasolle. Sekoittele muutaman kerran kypsymisen aikana.

Tarjoile esimerkiksi hampurilaisina "revittynä". Suosittelen myös tekemään nyhtölihasta pizzaa, se on jotain uskomattoman hyvää! Lihan voi myös pakastaa annoksina ja ottaa käyttöön tarvittaessa.

Huom! Jos teet allergikolle, muista tarkistaa grillikastikkeen sisältö.


Kommentit

  1. Hyvä ohje, tack! Teimme grillissä eilen ja maistu kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sujuu grillissä hyvin. :)

      Poista
  2. Olemme tehneet tätä jo kaksi kertaa. Hyvä ja helppo ohje, kiitos! Sopisiko tähän vaihteluksi vaikka omena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena voi jäädä vähän kovemmiksi sattumiksi kuin säilykepersikka.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)