torstai 21. marraskuuta 2013

Pulled pork burger krokettisämpylällä

Kuka sanoo, että hampurilaisessa pitää olla leipäsämpylä? Ei kukaan tiemmä, eihän hampurilainen tarvitse sämpylää lainkaan tai sen voi tehdä vaikka mistä. Itse sain päähäni yhdistää ranskalaiset ja sämpylän. Aikani mietittyäni päädyin perunakrokettiin, rapeaa päältä, pehmeää sisältä ja hyvää makua täynnä. Ainoa heikkous on se, että hampurilainen on syötävä haarukalla ja veitsellä, "sämpylä" on liian pehmoinen käsillä syötäväksi. Minun pitää vielä vähän kehitellä ideaani, alku on jo niin hyvänmakuinen, että jaan ohjeen jo tässä vaiheessa.

Olen kyllä välillä pulassa ajatusteni kanssa. Minulla on muistikirjassa monta sivua testattavia ideoita, mutta aikaa on rajallisesti. Jotkut ideat ovat sellaisia, että en kestä odottaa niiden toteuttamista. Niinpä meillä leivotaan ja kokkaillaan välillä ihan ihmeellisiin aikoihin. En vain malta odottaa kokeilua. Suhtaudun suorastaan intohimoisesti ruokaan. Voisin sanoa, että en syö elääkseni, vaan elän syödäkseni. Tai vielä tarkemmin, en kokkaa elääkseni, vaan elän kokatakseni.

Hampurilaisessa voi tottakai käyttää tavallista pihviä, meillä nyt vaan sattui olemaan pulled porkia.

Perunakrokettisämpylät

1 kg jauhoisia perunoita
suolaa, pippuria maun mukaan
yrttejä maun mukaan, esim. persiljaa ja timjamia n. 2 rkl silputtuna
---
jauhoja + ripaus suolaa ja pippuria (tarvittaessa riisijauhoa)
2 kananmunaa + 4 rkl maitoa (tarvittaessa soijamaitoa)
korppujauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)

Kuori ja puolita perunat. Keitä ne haarukkakypsiksi. Survo perunat soseeksi. Mausta suolalla, pippurilla sekä yrteillä.





Anna jäähtyä niin kauan, että sosetta pystyy käsittelemään. Ota sitten noin 1 - 1,5 dl sosetta käteen ja pyörittele tiiviiksi palloksi.  Painele leikkuulaudalla litteäksi. Jos sinulla on sopiva pyöreä stanssi, tee kroketit sen avulla.



Peitä kroketit muovilla ja anna niiden levätä jääkaapissa tunnin verran. Leivitä kroketit ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Sitten kananmunassa ja lopulta korppujauhoissa. Anna kuivahtaa 5 minuuttia ennen paistamista. Paista ne sitten paistinpannulla runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta ylimääräinen öljy pois talouspaperin päällä.



Kasaa haluamillasi täytteillä "hampurilaisiksi".

Voi ei, nyt iski päähän taas yksi hampurilaisidea. Koskahan sitä testailisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suomi Finland 100 - Suomalainen metsä jälkiruoka

Tämä ruoka oli minulle heti rakkain. Jälkiruoka on lähinnä omaa rakkauttani, suklaata. Halusin tuoda jälkiruokaan minulle muitakin rakkaita ...