keskiviikko 13. marraskuuta 2013

-ton Pancakes

Leipominen Neidin kanssa on mitä oivallisinta ajankulua. Samalla hoituu myös laskuharjoitukset ja laulut. Äiti ammuvainaan nuotilla lauleskelee leivontalauluja ja Neiti sekoittaa ja vatkaa minkä ehtii. Jostain ihmeellisestä syystä Neitiä on myös kiinnostanut sotkujensa siivoaminen. Kenen lapseen on mahtanut synnärillä vaihtua?

Neiti on muutenkin ollut ihana pikku apuri, onneksi. Olen todella tarvinnut pientä apulaista. Liukas lattia + minä = Katastrofi... Yhtälö lienee monelle jo selvä tai ainakin se, että siitä on seuraamuksia. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, haavalla ja yhdellä limapussin liiskaantumisella kyynärpäässä. Lääkäriä lainatakseni, minulla on lujat luut. Ei sinänsä mikään ihme, sen verran tärskyjä ne ovat saaneet. Miten näin sulokas ihminen voikin olla niin kömpelö joskus?!? Tuon tapaturman vuoksi blogi päivittyy nyt hetken hitaampaan tahtiin, kirjoittaminen ei ole mikään nautinto tällä hetkellä. 

 Ajatella, nämä pancakesit ovat gluteenittomia, munattomia ja maidottomia! Ja niiiiin hyviä!

Tänään teimme aamupalaksi pancakeseja. Näistä tulikin tosi hyviä. Jogurtin antama pieni happamuus sopii näihin kuin nenä päähän. Söin niitä siirapin ja mustikoiden kera yhtä sujuvasti kuin Neiti.

-ton Pancakes

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper hieno)
0,5 dl hirssijauho
0,5 dl maissijauho, tavallinen ei tärkkelys!
3 tl leivinjauhetta
2 rkl luomuruokosokeria
0,5 tl suolaa
---
2 dl vaniljasoijajogurttia
2,5 dl soijamaitoa
4 rkl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta/2 tl vaniljasokeria

Mittaa kuivat aineet jauhoista suolaan isohkoon kulhoon ja sekoita ne. Voit käyttää hirssijauhojen ja maissijauhojen tilalla samaa gluteenitonta jauhoseosta kuin muutenkin taikinassa on. 


 Lisää joukkoon ensin jogurtti ja sekoita se niin hyvin kuin pystyt jauhojen joukkoon. Lisää soijamaito vähän kerrallaan joukkoon. Näin vältät paakut pannaritaikinassa. Lisää lopuksi öljy ja vaniljauute. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna lettupannu kohtalaisella lämmöllä ja paista pancakesit. Käytä paistamiseen esim. ruoanlaittoon ja leivontaan sopivaa maidotonta margariinia.

Laita tarjolle ja herkuttele!



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...