maanantai 18. marraskuuta 2013

Vaniljainen viikunahillo

Rakastan viikunahilloa juustojen kanssa. Varsinkin brien kanssa se muodostaa mitä ihanimman makuparin, enkä nyt haukkuisi sinihomejuuston, piparin ja viikunahillonkaan yhdistelmää. Aivan ihanaa! Joulun herkkukoriviemisiksi sopii hyvin muutama juusto ja viikunahillopurkki. (Minähän varoitin, jouluintoilu alkaa...)

Kaneliakin voi käyttää hillon maustamiseen. Sen kanssa vaan pitää olla varovainen, siitä tulee nopeasti voimakas maku hilloon. Älä liota kanelitankoa viikunoiden ja veden kanssa, kuten ohjeessa tehdään vaniljatangolla. Vanilja puolestaan antaa pehmeän maun, kaneli jouluisen. 

Viikunahillo
n. 1 litra valmista hilloa

400 g kuivattuja viikunoita
8-10 dl vettä
1 vaniljatanko
400 g Dansukkerin Hillosokeria

Ota viikunoista pois kova kanta ja paloittele viikunat. Sakset ovat näppärä väline tähän työhön. Laita viikunat kattilaan ja lisää joukkoon vaniljatanko sekä vesi. Peitä kannella ja anna maustua pari tuntia.

Keitä sitten miedohkolla lämmöllä puolisen tuntia, kansi raollaan. Ota vaniljatanko pois kattilasta. Nosta kattila siksi aikaa sivuun levyltä, kun varovasti surautat viikunat sauvasekoittimella soseeksi. Mittaa joukkoon hillosokeri. Keitä vielä ilman kantta 10-15 minuuttia.

Erilainen purkki ja koristelu. Olisin siihen toiseen purkkiin halunnut laittaa kannen päälle kankaan, mutta pitänee ennen joulua käydä kangaskaupasta. Minulla ei mukamas ollut ainuttakaan sopivaa tilkkua.

Joulupallot päätyivät maljakkoon valojen kanssa. Kivaa puuhaa tämäkin Neidin kanssa! Lapsi saa uskomattoman ilon irti noin pienestä projektista.

Kuvaaminen oli taas varsin mielenkiintoinen projekti:

"Äiti, äiti, vasara kuvaan!! Juuuu, vasara kuvaaaaaaaan!"

"Äiti, minä mukaan kuvaan myös!"

"Äiti, katso, hieno pallo!"

 "Äiti, voiko pimeässä kuvata?"

Ja sitten sammui kamera. Kuvat ovat mitä ovat, toivottavasti saitte jotain tolkkua. :)

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...