Kasvatuskautta on ihana haaveilla lämmintä soppaa syödessään. Chilistä saa siihen hieman lisäpotkua. Kyllä, arvasitte oikein chilin siemeniäkin on tullut tilattua... Ennen en haikaillutkaan seuraavan kauden perään jo tässä kohtaa, huokaisin vain helpotuksesta, kun kaikki saatiin pakettiin. Nyt sen sijaan suunnittelen ja olen ihan intona kokeilemassa uusia juttuja.
Kurpitsakeitto ei nyt niin uusi juttu ole, varsinkin kun pohjana toimii Jamie Oliverin ohje. Mutta mikäs siinä, helppoa, maistuvaa ja lämmittävää keittoa on mukava tarjoilla viileinä pakkaspäivinä varsinkin meidän perheen flunssapotilaille.
2 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia silppuna
2 porkkanaa kuutioituna
1-2 valkosipulin kynttä murskana, valinnainen
pieni oksa rosmariinia silputtuna, pelkät lehdet
muutama salvian lehti silputtuna
0,5-1 chiliä pienenä silppuna, maun mukaan (testaa chili ensin, niissä on eroja)
2 kg myskikurpitsaa kuorittuna, paloina, (muista poistaa siemenet)
1-1,5 l kanalientä
suolaa ja pippuria maun mukaan
Kuullota oliiviöljyssä kattilan pohjalla sipuli, porkkana, valkosipuli, yrtit ja chili. Paistele niitä keskilämmöllä sekoitellen noin kymmenen minuuttia. Lisää sitten joukkoon kurpitsa ja liemi sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
Keitä noin puolisen tuntia tai kunnes kurpitsa on kokeiltaessa kypsää. Soseuta varovasti sauvasekoittimella, tarjoile. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Voit laittaa nokareen creme fraichea sopan kanssa tarjolle tai käyttää kurpitsansiemeniä kuten minä.