Kollaasi

Kollaasi

maanantai 24. marraskuuta 2014

Oliivipuustit

Oliivien suurkuluttajana osallistuin GAEA-oliivien makuhaasteeseen. Tarkoituksena on ehdottaa uutta makua GAEA-oliiveihin. Koska minä olen tällainen pöffeli, otin tämänkin haasteen tosissani ja meillä sitten marinoitiin oliiveita useampaan kertaan mitä erilaisemmissa liemissä. Suosikkimakumme päätyi lopulta oliivipuusteihin.



Oliivipuustit

Taikina:
3-3,25 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
200 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl GAEA oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa kunnolla pehmeäksi taikinaksi. Taikina ei saa jäädä liian kovaksi tai löysäksi, sen pitäisi olla sellaista ettei se jää käsiin enää kiinni vaivaamisen loppupuolella. Peitä leivinliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Täyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus korianteria, chilijauhetta ja jeeraa
200 g jalapeno-korianterimarinoituja oliiveita

Sekoita tuorejuusto ja mausteet. Hienonna oliivit. 

Vaivaa taikinasta ilma kevyesti pois. Kaulitse jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm vahvuiseksi suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja oliivit. Kääri rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja laita viipaleet pystyyn leivinpaperoituun vuokaan. Peitä leivinliinalla ja kohota puolen tunnin ajan. Voitele oliiviöljyllä ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes puustit ovat kauniin kullankeltaisia. 

Kuten kuvasta näkyy, olin ihan tosissani maistelemassa niitä oliiveita. 

Hups, tämä kulhollinen katosi johonkin. En tunnusta mitään...

Makutesti alkamassa arvostelulappuineen.

Voittajamakumme oli Jalapeno-korianteri. Makua raikastamassa oli hitunen limen kuorta.


Marinadi:
2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl korianterinsiemeniä kokonaisena
1-2 jalapenoa silppuna (määrä riippuu jalapenon tulisuusasteesta ja koosta)
n. 0,5 'Piispanhattu' tai muuta mietoa chiliä (määrä riippuu taas tulisuudesta)
1 limen kuori suikaloituna, vain vihreä osuus kuoresta
mustapippuria maun mukaan

1 pss oliiveita 

Sekoita marinadin ainekset, lisää mukaan oliivit ja anna maustua seuraavaan päivään. Jääkaapissa oliiviöljy kiinteytyy, mutta huoneenlämpöön otettuna se nesteytyy jälleen. 


Oliivit tarjosi GAEA.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.