Oliivipuustit
Taikina:
3-3,25 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
200 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl GAEA oliiviöljyä
Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa kunnolla pehmeäksi taikinaksi. Taikina ei saa jäädä liian kovaksi tai löysäksi, sen pitäisi olla sellaista ettei se jää käsiin enää kiinni vaivaamisen loppupuolella. Peitä leivinliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus korianteria, chilijauhetta ja jeeraa
200 g jalapeno-korianterimarinoituja oliiveita
Sekoita tuorejuusto ja mausteet. Hienonna oliivit.
Vaivaa taikinasta ilma kevyesti pois. Kaulitse jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm vahvuiseksi suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja oliivit. Kääri rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja laita viipaleet pystyyn leivinpaperoituun vuokaan. Peitä leivinliinalla ja kohota puolen tunnin ajan. Voitele oliiviöljyllä ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes puustit ovat kauniin kullankeltaisia.
Kuten kuvasta näkyy, olin ihan tosissani maistelemassa niitä oliiveita.
Hups, tämä kulhollinen katosi johonkin. En tunnusta mitään...
Makutesti alkamassa arvostelulappuineen.
Voittajamakumme oli Jalapeno-korianteri. Makua raikastamassa oli hitunen limen kuorta.
Marinadi:
2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl korianterinsiemeniä kokonaisena
1-2 jalapenoa silppuna (määrä riippuu jalapenon tulisuusasteesta ja koosta)
n. 0,5 'Piispanhattu' tai muuta mietoa chiliä (määrä riippuu taas tulisuudesta)
1 limen kuori suikaloituna, vain vihreä osuus kuoresta
mustapippuria maun mukaan
1 pss oliiveita
Sekoita marinadin ainekset, lisää mukaan oliivit ja anna maustua seuraavaan päivään. Jääkaapissa oliiviöljy kiinteytyy, mutta huoneenlämpöön otettuna se nesteytyy jälleen.
http://ruoka.fi/ruokajutut/ gaea/aanesta-ja-osallistu- gaea-kilpailuun-voit-voittaa- valimeren-herkkuja
Oliivit tarjosi GAEA.