Keikahtanut hedelmäkakku

Suunnitelmissani oli ottaa tästä kakusta hienot kuvat. Ajattelin kietoa reunaan silkkinauhaa ja minun piti asetella kakku kauniisti joulukoristeiden kera. Mutta tiedättekö mitä? Kakku oli niin hyvää, että ei se sujunutkaan niin. Leivoin kakun illalla ja ajattelin kuvata sen seuraavana aamuna. Päivä valkeni harmaana ja pimeänä. En saanut kuvattua kakkua niin kuin halusin, en viitsinyt edes yrittää sillä valaistuksella (Tiedän, pitäisi investoida vähäsen kuvien valaisemiseen.) Sitten totesin, että pitäähän sitä maistaakin etten vaan tee turhaa työtä. Maistelimme kakkua todella hartaasti. Kun kakkua oli enää pari palaa jäljellä, tajusin kuvien olevan yhä ottamatta. Positiivista on se, että kakku on herkullista, tosi hyvää vaihtelua tavalliselle hedelmäkakulle. 

Keikahtanut hedelmäkakku

2 kakkua tai 1 iso

Pohjalle

100 g voita
150 g fariinisokeria
2 rkl glukoosisiirappia tai hunajaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
ripaus neilikkaa
-----
450 g kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan


Taikina


400 g sokeria
400 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
175 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
0,75 dl rommia
2 tl vaniljauutetta
4 isoa kananmunaa

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja anna sen tiiivistää reunat. Mittaa voi, sokeri ja mausteet kattilaan ja lämmitä miehdohkolla lämmöllä niin kauan, että sokeri on sulanut. Kaada seos vuokaan ja levitä se tasaiseksi. Kaada päälle kuivatut hedelmät.


Sekoita yhteen sokeri, jauhot ja leivinjauhe isossa kulhossa. Lisää joukkoon pehmeä rasva. Vatkaa vatkaimella tai yleiskoneella sekaisin niin kauan, että seos on hiekkamaista. Sekoita yhteen maito, rommi ja vanilja. Lisää taikinaan ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää sitten munat yksi kerrallaan vatkaten. 

Levitä sitten kakkutaikina päälle ja paista 175 asteessa 25-60 minuuttia. Aika riippuu todella paljon kakun koosta.


Huom! Kakku sopii hyvin pakastettavaksi. Voit leipoa tämän hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.


Tässä vielä muutama muistutus aiemmin julkaisemistani jouluisista kakuista.

Yksi ehdottomista suosikeistani on Appelsiini-taatelikakku


Taateli-Daimkakku syntyi sattumalta ja hyvä, että syntyi.

Arabialaiset maustepalat ovat erilainen versio rakastetusta arabialaisesta maustekakusta.

Joulukakkuon myös aivan ihanaa.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)