Keikahtanut hedelmäkakku
2 kakkua tai 1 iso
Pohjalle
100 g voita
150 g fariinisokeria
2 rkl glukoosisiirappia tai hunajaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
ripaus neilikkaa
-----
450 g kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan
Taikina
400 g sokeria
400 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
175 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
0,75 dl rommia
2 tl vaniljauutetta
4 isoa kananmunaa
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja anna sen tiiivistää reunat. Mittaa voi, sokeri ja mausteet kattilaan ja lämmitä miehdohkolla lämmöllä niin kauan, että sokeri on sulanut. Kaada seos vuokaan ja levitä se tasaiseksi. Kaada päälle kuivatut hedelmät.
Levitä sitten kakkutaikina päälle ja paista 175 asteessa 25-60 minuuttia. Aika riippuu todella paljon kakun koosta.
Huom! Kakku sopii hyvin pakastettavaksi. Voit leipoa tämän hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.
Tässä vielä muutama muistutus aiemmin julkaisemistani jouluisista kakuista.
Yksi ehdottomista suosikeistani on Appelsiini-taatelikakku
Englantilainen hedelmäkakkuon klassikko.
Taateli-Daimkakku syntyi sattumalta ja hyvä, että syntyi.
Arabialaiset maustepalat ovat erilainen versio rakastetusta arabialaisesta maustekakusta.
Joulukakkuon myös aivan ihanaa.