tiistai 11. marraskuuta 2014

Myslipatukat

Tässä tulee helppo patukkaohje. Ohje on muuntelukykyinen, joten siitä saa tehtyä moneen ruokavalioon sopivan. Näitä on tosi helppo tehdä lasten kanssa, kunhan huolehtii itse lämmittämisestä ja kuuman kaatamisesta. Mutta hiutaleita voi lasten antaa mittailla sydämensä kyllyydestä. Meillä Neiti nauttii erityisesti sattumien maistelusta. Samalla voi hyvin avartaa lapsen makumaailmaa ja valita uusia sattumia joukkoon. Aikuiselle nämä ovat hyviä syötäviä, jos tarvitsee helppoa energiaa. Patukat pehmenevät aika nopeasti, joten jääkaappisäilytys on hyvä, silloin ne pysyvät kasassa syömisen ajan.

Kuvattu harvinaisena aurinkoisena päivänä. Oi ihana aurinko! Tällä kertaa kuvassa patukkaversio, jossa on pakastekuivattua mansikkaa ja omenaa, paahdettuja kookoslastuja, taatelia sekä pikkuisen maidotonta tummaa suklaata. Yhdistelmä on Neidin valitsema ja siitä on tullut hänen lempparinsa.

Myslipatukat
n. 10-12 patukkaa

1 dl speltti- tai tattarihiutaleita
2 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa tarvittaessa)
1 dl riisi- tai tattarimuroja
2 dl sattumia, kuten kuivattuja marjoja ja hedelmiä, kookosta, pähkinöitä jne
50 g suklaata rouhittuna, maidotonta tarvittaessa
---
0,75 dl ruokosokerisiirappia tai hunajaa
0,75 dl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy ja lisää siihen siirappi tai hunaja. Kuumenna nopeasti vaikkapa mikrossa, jotta seos on kunnolla nestemäistä. Sekoita se vielä kerran ja kaada sitten kuivien aineiden päälle. Sekoita hyvin. Painele tiiviisti leivinpaperin päälle sopivan kokoiseksi levyksi. Vahvuutta kannattaa olla 1-2 senttiä. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leikkaa sitten sopiviksi paloiksi. Säilytys jääkaapissa.


Allergiainfo

Muista, että speltissä on gluteenia ja se on vehnänsukulainen. Vehnäallergiselle tai keliaakikolle sitä ei saa käyttää. Valitse silloin tattari-, riisi- tai hirssihiutale. Käytä keliaakikolle puhdasta kauraa. Murot pitää myös valita tarkasti. Joillekin keliaakikoille sopii riisimurot. Riisimuroja saa erikoisliikkeitä ilman ohramallasuutetta, jolloin ne ainakin sopivat keliaakikolle. Tattarimuroja voi myös hyvin käyttää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...