Kuvattu harvinaisena aurinkoisena päivänä. Oi ihana aurinko! Tällä kertaa kuvassa patukkaversio, jossa on pakastekuivattua mansikkaa ja omenaa, paahdettuja kookoslastuja, taatelia sekä pikkuisen maidotonta tummaa suklaata. Yhdistelmä on Neidin valitsema ja siitä on tullut hänen lempparinsa.
Myslipatukat
n. 10-12 patukkaa
1 dl speltti- tai tattarihiutaleita
2 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa tarvittaessa)
1 dl riisi- tai tattarimuroja
2 dl sattumia, kuten kuivattuja marjoja ja hedelmiä, kookosta, pähkinöitä jne
50 g suklaata rouhittuna, maidotonta tarvittaessa
---
0,75 dl ruokosokerisiirappia tai hunajaa
0,75 dl kookosöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy ja lisää siihen siirappi tai hunaja. Kuumenna nopeasti vaikkapa mikrossa, jotta seos on kunnolla nestemäistä. Sekoita se vielä kerran ja kaada sitten kuivien aineiden päälle. Sekoita hyvin. Painele tiiviisti leivinpaperin päälle sopivan kokoiseksi levyksi. Vahvuutta kannattaa olla 1-2 senttiä. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leikkaa sitten sopiviksi paloiksi. Säilytys jääkaapissa.
Allergiainfo
Muista, että speltissä on gluteenia ja se on vehnänsukulainen. Vehnäallergiselle tai keliaakikolle sitä ei saa käyttää. Valitse silloin tattari-, riisi- tai hirssihiutale. Käytä keliaakikolle puhdasta kauraa. Murot pitää myös valita tarkasti. Joillekin keliaakikoille sopii riisimurot. Riisimuroja saa erikoisliikkeitä ilman ohramallasuutetta, jolloin ne ainakin sopivat keliaakikolle. Tattarimuroja voi myös hyvin käyttää.