Näissä cookieissa maistuu joulu ja suklaa, voiko enää muuta toivoa?
Piparkakkucookiet
n. 25 kpl
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,25 tl pomeranssia
0,25 tl neilikkaa
100 g tummaa suklaarouhetta, maidotonta tarvittaessa
---
170 g maidotonta margariinia tai voita huoneenlämpöisenä
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
0,5 dl siirappia
55 g kermaa tai soijaruokakermaa (tai 1 kananmuna)*
---
raesokeria
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita jauhot, mausteet, leivinjauhe, kaakao ja suklaarouhe sekaisin. Vatkaa margariini ja sokerit notkeaksi, lisää joukkoon siirappi ja vatkaa vielä puolisen minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Pyörittele taikinasta noin pari senttiä halkaisijaltaan olevia pallosia ja paina ne kevyesti raesokeriin. Laita leivinpaperoidulle pellille ja jätä tilaa väliin leviämistä varten. Paista noin 12 minuuttia keskitasolla. Anna jäähtyä viitisen minuuttia pellillä, sitten ritilän päällä loppuun.
*Kerman määrän mittaaminen sujui minulta niin lahjakkaasti, että päädyin sitten punnitsemaan tölkin, jotta tiesin käyttämäni määrän. Kermaa on lisätty taikinaan siis pikkuisen yli puoli desilitraa. Vaihtoehtoisesti voi käyttää myös kananmunaa, jos se sopii ruokavalioon.
Mmm. Piparipurkki on taas täynnä, ainakin hetken.
Piparit säilyvät huoneenlämmössä viikon verran Sopivat myös pakastettaviksi.