maanantai 15. heinäkuuta 2013

Cinnabon eli kanelipulla

Minun piti laittaa tänään -ton ohje, mutta en voi. En kertakaikkiaan. Eilen kokeilin taas suuren maailman herkkuja ja tein cinnaboneja. Voi taivas mitä herkkua. Pyydän anteeksi kotimainen ja rakas korvapuusti, mutta meillä taidetaan vastaisuudessa tehdä näitä herkkuja useamminkin.



 Leivonnassa käytetään kylmänostatusta, silloin taikinakin tehdään kylmään maitoon.

Taikina:

2,5 dl kylmää maitoa
2 kananmunaa
75 g sulatettua margariinia tai voita
10 dl erikoisvehnäjauhoja (AnniHelena -tyyppinen)
1 tl suolaa
1 dl sokeria (reilu dl)
3 tl kuivahiivaa

Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2,5 dl fariinisokeria
0,75 tl ksantaania (auttaa pitämään täytteen pullan sisällä)
2-3 rkl jauhettua kanelia

Kuorrute:
100 g tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3,5 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
pikku ripaus suolaa

Mittaa kaikki taikinan ainekset joko leipäkoneen tai yleiskoneen kulhoon. Anna koneen vaivata taikinaa 15-20 minuuttia. Laita taikina isohkoon kannelliseen kulhoon. Nosta jääkaappiin. Anna taikinan nousta vähintään 8 tuntia tai esimerkiksi yön yli.

Sekoita yhteen täytteen aineista fariinisokeri, ksantaani ja kaneli. Maistele täytettä, että koska siinä on sinun makuusi riittävästi kanelia.

Kun taikina on noussut, painele siitä ilma pois ja kaulitse se isoksi levyksi. Levitä päälle huoneenlämpöinen rasva ja täyte. Täytettä tulee runsaasti. Ksantaanin ansiosta se ei valu sisältä pois. Pullan sisälle tulee ihanan tahmea karamellinen ja kanelinen täyte.

Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla 12 viipaleeseen. Laita viipaleet pystyyn voideltuun uunivuokaan. Jätä niihin hieman väliä. Voit paistaa ne yksittäinkin joissain pulla- tms. vuoissa. Anna pullien nousta leivinliinan alla 45 min ennen paistamista. Paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Varo paistamasta ylikypsiksi. Yksittäisten paistoaika on n. 15 minuuttia.

Valmista kuorrute paiston aikana. Mittaa kuorrutteen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleammaksi ja kuohkeaksi. Levitä kuorrute pullien päälle, kun pullat ovat vielä lämpimiä. Tarjoa lämpöisinä.







Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...