Suklainen Cola-kakku

Näin joskus kauan aikaa sitten James Martinin valmistavan suklaisen Cola-kakun tv-ohjelmassa. Siitä asti se kakku on kummitellut mielessäni. Nyt minulle iski inspiraatio kokeilla sitä. Cola-kakku sopii minulle kuin nenä päähän. Kaikki minut tuntevat tietävät minun olevan Cokis-addikti kuten kakun kehittäjä James Martinkin on. Kakku on ihanan ilmava ja pumpulimainen voimäärästään huolimatta.



Suklainen Cola-kakku

250 g voita
2 dl Coca-colaa (tavallista, ei lightia)
250 g jauhoja
300 g luomuruokosokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen vuoka (halk. 24 cm). Sulata voi kattilassa ja lisää siihen Cokis. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita jauhoseoksen joukkoon maito, munat, vanilja ja vähän jäähtynyt Cokis-voi. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

50 g huoneenlämpöistä voita
200 g tomusokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Colaa

Sekoita voi, tomusokeri ja kaakao tahnaksi. Lisää Cokis ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja anna kuorrutteen jähmettyä ennen  tarjoilua.


Allergiainfo:
  • Kakusta saa maidottoman käyttämällä maidotonta margariinia ja esim. soija-/ tai riisimaitoa.

Kommentit

  1. Ooh, onpa ihana resepti. Menee kyllä kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tuon James Martinin kirja Desserts. Siinä on paljon muitakin ihania juttuja joita pakko kokeilla. :)

      Poista
  2. Nam! Hyvältä kuulostaa - ja näyttää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cocis tuo sitä jotain tähän ohjeeseen. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)