Pohja:
125 g digestive-keksejä muruina
50 g sulatettua voita tai margariinia
Voitele kevyesti irtopohjavuoan reunat neutraalin makuisella ruokaöljyllä. Laita reunaosa tarjoilulautaselle. Kakku on näppärä kasata suoraan tarjoilulautaselle. Tämä ohje on pienelle 20 cm halkaisijaltaan olevalle kakulle, noin 6 hengelle.
Sulata rasva ja sekoita digestive-murskan joukkoon. Painele keksimurska lautaselle pohjaksi.
Täyte:
2 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl metsämansikoita (+ päälle 3 dl)
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta 1 dl kermaa ja pilko joukkoon valkosuklaa sulamaan. Lisää kuumaan kermaan myös liotetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada kulhoon. Anna jäähtyä vartin verran jääkaapissa. (Tai niin kauan, että seos alkaa näyttämään vähän hyytymisen merkkejä.) Lisää toinen dl kermaa ja vatkaa sähkövatkaimella hyväksi vaahdoksi. Lisää sitten vielä tuorejuusto ja vatkaa hetki. Sekoita varovasti joukkoon metsämansikat. Kaada täyte pohjan päälle.
Lisää päälle vielä ainakin 3 dl metsämansikoita. Mitä enemmän, sen parempi. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 tuntia. Irrota reuna varovasti ja tarjoile. Voit tehdä kakkuun myös ohuen kiilteen halutessasi. Itse olen tykännyt ihan vain metsämansikoiden mausta siinä päällä. Reunaan voi tehdä kermapursotuksen, jos haluat varmistaa mansikoiden pysymisen kakun päällä.
Sadon ylistystä vuoden takaa
Allergiainfo:
- Kakusta saa gluteenittoman vaihtamalla tavalliset keksit gluteenittomiin.
- Tarkista digestive-keksin tuoteseloste kananmunan osalta, jos leivonnaisesi tarvitsee olla munaton.
Vastoin yleistä uskomusta, metsämansikoita voi pakastaa. Olen useana vuotena pakastanut niitä. Pakastan mansikat tarjottimella voipaperin päällä irtonaisena. Sitten vasta laitan ne rasiaan. Niitä otetaan sopiva määrä kerrallaan naposteltavaksi puolijäisinä. Metsämansikat vastaavat karkkia näin syötäessä.