Kollaasi

Kollaasi

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Tiikerikakku browniet

Vanha kunnon tiikerikakku osaa olla hyvää. Aina ei ole pakko tehdä kuivakakkua, vaan voi muuntaa reseptin brownieksi. Kuorrutus tuo ohjeeseen juuri  tarvittavan lisän. Hmm. Pitäisikö jossain kohtaa kokeilla tiikerikakkua suklaakuorrutuksella?


Tiikerikakku brownie

n. 24 palaa

225 g voita tai margariinia
3,5 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
6 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
1,25 dl maitoa
1,25 dl ruokakermaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta  + 4 rkl kuumaa vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka (mulla oli 35 cm x 25 cm). Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos. Lisää vielä maito, kerma ja vanilja-aromi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita vuokaan vähän reilu puolet taikinasta. Levitä tasaiseksi. Lisää sitten loppuun taikinaan veteen sekoitettu kaakao. Levitä suklaataikina vaalean päälle. Paista sitten 175 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes brownie on kypsä. (Jos paistaa liikaa, kuivuu herkästi.) Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

5 dl tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta (voi laittaa pikkuisen enemmänkin)
3 rkl vahvaa kahvia
2 tl vanilja-aromia
75 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2-3 rkl maitoa

Siivilöi isoon kulhoon tomusokeri ja kaakao. Lisää joukkoon kahvi, vanilja sekä rasva. Vatkaa varovasti sekaisin. Lisää joukkoon maitoa niin paljon, että saat sopivan kuorrutuksen. Levitä kuorrute brownien päälle ja koristele halutessasi esim. suklaalastuilla. 

 Allergiainfo:
  • Voit korvata maitotuotteet maidottomalla margariinilla sekä esim. soijamaidolla ja -kermalla tarvittaessa. 

Pst.Torstaina luvassa uusi grilliluu/ribsiohje. Meidän uusi suosikki, todella todella herkullinen. Muista käydä katselemassa.



6 kommenttia:

  1. Niin, mihis aikaan teillä ne maistiaiset olikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmottele koska liikut Keski-Suomessa, kyllä mä sulle maistiaiset laitan pystyyn. :D

      Poista
  2. Moikkelis sinä ihana keittiövelho :)!

    Tämä sinun blogisi on kyllä niin syntisen koukuttava ja täynnänsä aivan uskomattoman ihania suussa sulavia herkkuja...mmmm... Niinkuin nyt tuo ihana yläpuolella oleva ohjekin, tästä tule yhtään mittään kun pittää tasan taatusti lähteä kokeilemaan :p...

    Ja aikaisempia sieniaiheisia ohjeita sekä sieni- info- osuutta kiittelen suuresti!

    Kokkailemisiin ja herkuttelemisiin,
    F.C. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Minulle tuli niin hyvä mieli kommentistasi. Yritän jatkaa sienitietouden tiellä, onhan sienestys niin lähellä sydäntäni. Pitää vaan muistaa kuvatakin sieniä eikä vain kerätä. :D

      Poista
  3. Oi, tämäkin! Ihania leivonnaisia löytyy blogistasi :) Taidanpa tulla kurkkaamaan uudelleenkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.