Iso ja pieni suklaakakku, pohjat 30 cm ja 20 cm
Kakuista riittää muusta tarjoilusta riippuen 50-70 hengelle
650 g voita tai margariinia
650 g tummaa suklaata
1 dl vahvaa kahvia
2 tl vanilja-aromia
---
650 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
950 g fariinisokeria
---
10 kananmunaa
5,75 dl creme fraichea
Laita uuni lämpemään 160 asteeseen. Voitele kakkuvuoat. Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi, jotta saat kakun helpommin irti. Jauhota reunat.
Sulata kattilassa voi ja suklaa. Lisää joukkoon kahvi ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja fariinisokeri huolellisesti yhteen. Sekoita toisessa kulhossa munat ja creme fraiche. Yhdistä kaikki kolme seosta taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista n. 2,5 tuntia. Älä avaa uuninluukkua ennen kuin aikaisintaan 120 min kohdalla. Kakku laskee helposti, jos luukun avaa liian ajoissa. Anna jäähtyä vuoassa.
Suklaaganache
500 g tummaa suklaata
5 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia tai hunajaa
50 g voita
Rouhi kulhoon suklaa. Kiehauta kattilassa kerma, siirappi ja voi. Kaada kermaseos heti suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna ganachen jähmettyä huoneenlämmössä. Ganachea on helpompi laittaa väleihin huoneenlämpöisenä. Jos ganache on liian juoksevaa kuorruttamiseen, nosta se hetkeksi jääkaappiin, jotta se jähmettyy enemmän. Kuorruta ja koristele heti ennen kuin ganache jähmettyy.
Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta maut tasaantuvat jääkaapissa. Nosta paria tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Onnea vielä rakkaille rippilapsille!