Pehmeät banaanicookiet (-ton)

Pitää tunnustaa, että söin näitä enemmän kuin Neiti. Ihanan pehmoisia ja maukkaita keksejä. Banaanin maku tulee sopivasti esiin ja kaneli antaa hyvän säväyksen pikkuleipiin. Nämä sopivat allergisille cookien himoon. Jos ruokavalioosi sopii, lisää joukkoon suklaarouhetta.


Banaanicookiet

1 dl riisijauhoja
1 dl tummaa täysjyväriisiäjauhoa
1,5 dl perunajauhoja (tärkkelys)
1 dl hirssijauhoja
0,5 dl maissijauhoja (keltainen, ei tärkkelys)
1 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
0,5-1 tl jauhettua kanelia
------
1 banaani survoksena
125 g margariinia sulatettuna
0,5 dl soijavaniljakastiketta (tai 1 pieni muna voisi toimia myös)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi muutama pelti. Sekoita viivaan asti kuivat aineet hyvin yhteen. Lisää kosteat joukkoon. Sekoita taikinaksi. Nostele lusikalla nokareita pellille, jätä leviämisvara. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä tovi pellillä, sitten ritilällä loppuun.

(Suosittelen pikkuleipien paistossa muutaman koepiparin paistamista. Jauhojen kosteuspitoisuus vaihtelee ja ne sitovat nestettä eri tavalla välillä. Joskus voi joutua lisäämään vaniljakastiketta, joskus jauhoja. Yleensä tämä ohje on toiminut näillä määrillä.)

Minulta on kyselty, että mistä näitä gluteenittomia ja muitakin erikoisempia aineksia saa. Meilläpäin isoissa kaupoissa on jotain, mutta varsinkin pikkukaupoissa on kovin vähän valikoimaa. Hiljattain tilasin neidille kaikenmoista sopivaa ruokatarviketta gluteenitonruokakauppa.fi:stä. Sieltä löytyi paljon tuotteita, joissa ei ollut kauraa tai vehnätärkkelystä! Tavallisessa kaupassa tulee revittyä hiuksia, kun yrittää löytää täysin ilman kotimaisia viljoja olevia tuotteita. Palvelukin oli ihanaa ja tavarat tulivat nopeasti hyvillä päiväyksillä varustettuna. Suosittelen lämpimästi! (Huom! Tämä ei ole mainos. Olin vilpittömästi tyytyväinen ko. kauppaan.)

Kommentit

  1. Meillä banaani oli kovassa käytössä niin vaahdotettuna kuin kaikissa mahdollisissa leivonnaisissa kun sitä poika kykeni syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin banaania kuluu kiitettäviä määriä. Nyt tulee kesäkurpitsoista niin paljon satoa, että taidan kokeilla sitä leivonnaisissa vaihteluksi. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)