lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ihana grillattu pizza

Aivan ihanan herkullista pizzaa! Tähän ei tarvita tomaattikastiketta, vaan herkulliset täytteet vievät kielen mennessään ilman sitäkin. Jokainen täyte täydentää toistaan ja sopii pizzaan kuin nenä päähän. Pizzaa ei ole pakko grillata, siitä tulee testatusti hyvä myös uunissa. Käytimme pizzakiveä paistamiseen uunissa. Pizza sopii myös tarjottavaksi maitotuotteita käyttävälle kasvissyöjälle.


Pizzapohja on tuttu tästä reseptistä blogissa: http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2013/05/grillipizza.html

Pizzan päälle:

baby-pinaattia
herkkusieniä
parmesania
Feta-juustoa

Pese ja kuivaa pinaatin lehdet. (Baby-pinaattia ei tarvitse esikäsitellä, sopii käytettäväksi sellaisenaan.) Raasta parmesan karkeaksi raasteeksi. Viipaloi herkkusienet ja paista nopeasti kuivalla ja kuumalla pinnoitetulla pannulla. Laita feta myös valmiiksi. Liota sitä halutessasi kylmässä vedessä hetki, jos haluat suolan makua pois. Paistettaessa fetan suolaisuus korostuu.


Laita grilli lämpenemään tai pizzakivi/leivinpelti uuniin ja uuni päälle 250 asteeseen.

Jaa kohonnut taikina 4-5 osaan. Kauli tai taputtele oliiviöljyllä kostutetuin käsin ohueksi pohjaksi. Käytä oliiviöljyä runsaasti.

Paista ensin 2-4 minuuttia toiselta puolelta. Ota hetkeksi pois ja laita paistetulle puolelle täytteet. Ensin parmesan-raastetta pohjalle, sitten pinaatinlehtiä kauttaaltaan, saa olla enemmän kuin mulla on kuvissa, sitten paistetut sienet ja feta tasaisesti pinaatin päälle. Ripottele päälle vielä vähän parmesan-raastetta. Laita pizza takaisin grilliin tai uuniin ja paista kypsäksi. Valmista herkuteltavaksi!

Pizza palaamassa grilliin.

4 kommenttia:

  1. Tuopas näyttääkin oikein makoisalle. Tänä kesänä ei ole ehditty grillailemaan mitään vaikka hiiletkin löytyy :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...