Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Hyvä -ton kakkupohja

Kaikki aina kehittyy. Niin myös kakkupohjat, varsinkin on kyse -ton versioista. Niissä minun tulee helposti kokeiltua kaikkea. Tämä kakkupohja pysyy hyvin kasassa ja ei ole mureneva. Neiti tykkäsi syödä sitä ihan sellaisenaan. Ohje on aika pienelle kakulle.



2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ksantaania
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
----
60 g maidotonta margariinia sulatettuna
1,25 dl soijavaniljajogurttia
0,5 dl soijavaniljakastiketta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Minulla oli käytössä 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Muista käyttää jauhottamiseen gluteenittomia jauhoja.

Sekoita kuivat aineet jauhoista sokeriin. Lisää joukkoon kosteat ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. 



2 kommenttia:

  1. Todellakin kehittyy. Muistan vielä ajan kun täällä ei ollut kuin gluteenittomia jauhoja ja niillä sitten koitin ruokkia luontaisesti gluteenitonta :/ Parempaakaan ei ollut ja meiltä sai siihen aikaan vain kahdesta kaupastakin niitä jauhoja. Kun toinen lapsi syntyi niin tilanne oli jo valtavasti paljon parempi ja aina vain paranee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatan muistaa äitini ihmetelleen 30 vuotta sitten, että miten korvata maito minulle. Silloin ei vielä tiedetty laktoosittomista maitojuomista mitään. Kaikki kehittyy.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.