Kaikki aina kehittyy. Niin myös kakkupohjat, varsinkin on kyse -ton versioista. Niissä minun tulee helposti kokeiltua kaikkea. Tämä kakkupohja pysyy hyvin kasassa ja ei ole mureneva. Neiti tykkäsi syödä sitä ihan sellaisenaan. Ohje on aika pienelle kakulle.
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ksantaania
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
----
60 g maidotonta margariinia sulatettuna
1,25 dl soijavaniljajogurttia
0,5 dl soijavaniljakastiketta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Minulla oli käytössä 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Muista käyttää jauhottamiseen gluteenittomia jauhoja.
Sekoita kuivat aineet jauhoista sokeriin. Lisää joukkoon kosteat ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...