Halusin kehitellä Neidille terveellisen ja kuitupitoisen, mutta herkullisen ja mehevän sämpylän. Ratkaisu siihen oli porkkana. Suomalaisten juuresten satoaika on nyt parhaimmillaan ja porkkanakin on todella makeaa ja mehevää. Juurikin niitä ominaisuuksia se tuo näihin sämpylöihin. Taikina on siitä ihanaa, että sitä ei tarvi liiemmälti vatkailla. Lusikalla sekoittaminen riittää.
Sämpylät:
8-9 kpl
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl psylliumia
----
0,75 dl hirssihiutaleita
1 dl tapiokatärkkelystä
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl ksantaania
0,5 tl suolaa
----
3 rkl rypsiöljyä
2-3 dl porkkanaraastetta
Sekoita vesi, hiiva ja psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hirssihiutaleista suolaan. Lisää kuivien joukkoon vesiseos sekä öljy ja porkkanaraaste. Sekoita hyvin lusikalla sekaisin. Pyörittele sämpylöksi kostutetuin käsin. Laita leivinpaperoidulle pellille leivinliinan alle kohoamaan puoleksi tunniksi. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...