Kehnäsienimunakasta ja -muhennosta

Yllätys, arvatkaapa kuka pääsi tänään metsään! Saaliina oli uusi sato kehnäsieniä, lisäksi löytyi paljon muitakin kuten rouskuja, tatteja, mustavahakkaita ja erilaisia vahveroita. Nyt tein pikaisen iltapalan kehnäsienistä. Tein kehnäsienimuhennusta ja laitoin sen täytteeksi munakkaaseen. Muhennos sopii syötäväksi myös sellaisenaan.



Kehnäsienimuhennos:

1 rkl ruokaöljyä
0,5 litraa puhdistettuja ja paloiteltuja kehnäsieniä
1-1,5 dl ruokakermaa (dieettiisi sopivaa)
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Paista kehnäsienet kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Anna kiehua hetki kohtalaisella lämmöllä. Nyt tämä on valmista tarjottavaksi tai sitten laitettavaksi munakkaan väliin.

Sienimuhennosta

Kehnäsienimunakas:
4:lle
4 kananmunaa
4 rkl ruokakermaa (dieettiisi sopivaa)
suolaa ja pippuria maun mukaan

Paistamiseen öljyä

Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin. Laita pannu lämpenemään. Lorauta reipas pari lusikallista öljyä ennen paistoa pannulle. Kaada munaseos kuumalle pannulle ja sekoittele sitä aluksi. Kun seos on jonkin verran hyytynyt, laita sienet toiselle puolelle munakasta ja käännä munakkaan toinen puoli päälle. Anna paistua vielä hetki. Tarjoile runsaan persiljasilpun kera.

Allergiainfo:
  • Ruoasta on helppo tehdä maidoton käyttämällä soija- tai kauravalmisteita.

Kommentit

  1. Kyllä sienet ovat aivan ykkösiä näin syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienet ja puolukat ja omenat jajaja. Syksy on ihanaa aikaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)