Kehnäsienimuhennos:
1 rkl ruokaöljyä
0,5 litraa puhdistettuja ja paloiteltuja kehnäsieniä
1-1,5 dl ruokakermaa (dieettiisi sopivaa)
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
Paista kehnäsienet kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Anna kiehua hetki kohtalaisella lämmöllä. Nyt tämä on valmista tarjottavaksi tai sitten laitettavaksi munakkaan väliin.
Sienimuhennosta
Kehnäsienimunakas:
4:lle
4 kananmunaa
4 rkl ruokakermaa (dieettiisi sopivaa)
suolaa ja pippuria maun mukaan
Paistamiseen öljyä
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin. Laita pannu lämpenemään. Lorauta reipas pari lusikallista öljyä ennen paistoa pannulle. Kaada munaseos kuumalle pannulle ja sekoittele sitä aluksi. Kun seos on jonkin verran hyytynyt, laita sienet toiselle puolelle munakasta ja käännä munakkaan toinen puoli päälle. Anna paistua vielä hetki. Tarjoile runsaan persiljasilpun kera.
Allergiainfo:
- Ruoasta on helppo tehdä maidoton käyttämällä soija- tai kauravalmisteita.