sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Helpot yhden kattilan ja monen sattuman browniet

Kaapissa oli muutama vaahtokarkki, pari digestiveä, pikkuisen marmeladeja, ina valkosuklaata, hyppysellinen suolapähkinöitä. Paljon sortteja, mutta määrällisesti vähän. Mietiskelin ensin tekeväni rocky roadia, mutta se ei huvittanutkaan. Päädyin kehittelemään brownien, jossa on vähän kaikkea. Mikä parasta, näitä ei tarvitse vatkata ja tiskiä ei tule järjettömiä määriä - vain kattila ja puuhaarukka/lasta.

Brownien rakenne on ihanan kostea ja vähän sitkeä, kuten browniessa pitääkin olla.

Browniet:
n. 16 palaa

120 g tummaa suklaata
85 g voita tai maidotonta margariinia
3 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 isoa kananmunaa
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
2-3 dl erilaisia haluamiasi sattumia kuten keksejä, suklaarouhetta, toffeeta, pähkinöitä jne

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Punnitse kattilaan rasva ja suklaa. Sulata ne miedolla lämmöllä. Anna sitten jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan välillä sekoittaen. Mittaa sitten mukaan sokerit ja sekoita taas. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada leivinpaperoituun vuokaan (23cm x 23 cm). Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Vaahtokarkit nousevat helposti pintaan ja tummuvat liikaa paistettaessa, joten pidä huoli siitä, että ne ovat taikinan peitossa riittävän pieninä palasina. Jos brownie näyttää tummuvan liikaa, peitä se foliolla paistamisen loppupuolella.

Sattumat voi jättää kokonaan pois ja herkutella ihan perinteisillä brownieilla, sekin toimii hyvin!

Allergiainfo:
  • Brownieista on helppo tehdä maidoton käyttämällä maidotonta margariinia sekä maidottomia sattumia.
  • Gluteeniton syntyy korvaamalla jauhot Maizenalla.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...