Helpot yhden kattilan ja monen sattuman browniet

Kaapissa oli muutama vaahtokarkki, pari digestiveä, pikkuisen marmeladeja, ina valkosuklaata, hyppysellinen suolapähkinöitä. Paljon sortteja, mutta määrällisesti vähän. Mietiskelin ensin tekeväni rocky roadia, mutta se ei huvittanutkaan. Päädyin kehittelemään brownien, jossa on vähän kaikkea. Mikä parasta, näitä ei tarvitse vatkata ja tiskiä ei tule järjettömiä määriä - vain kattila ja puuhaarukka/lasta.

Brownien rakenne on ihanan kostea ja vähän sitkeä, kuten browniessa pitääkin olla.

Browniet:
n. 16 palaa

120 g tummaa suklaata
85 g voita tai maidotonta margariinia
3 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 isoa kananmunaa
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
2-3 dl erilaisia haluamiasi sattumia kuten keksejä, suklaarouhetta, toffeeta, pähkinöitä jne

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Punnitse kattilaan rasva ja suklaa. Sulata ne miedolla lämmöllä. Anna sitten jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan välillä sekoittaen. Mittaa sitten mukaan sokerit ja sekoita taas. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada leivinpaperoituun vuokaan (23cm x 23 cm). Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Vaahtokarkit nousevat helposti pintaan ja tummuvat liikaa paistettaessa, joten pidä huoli siitä, että ne ovat taikinan peitossa riittävän pieninä palasina. Jos brownie näyttää tummuvan liikaa, peitä se foliolla paistamisen loppupuolella.

Sattumat voi jättää kokonaan pois ja herkutella ihan perinteisillä brownieilla, sekin toimii hyvin!

Allergiainfo:
  • Brownieista on helppo tehdä maidoton käyttämällä maidotonta margariinia sekä maidottomia sattumia.
  • Gluteeniton syntyy korvaamalla jauhot Maizenalla.


Kommentit

  1. Voe ryönä :p...nyt meni mun leivontajutut aivan uusiksi! Tuo näyttää - ja taatusti maistuukin! - niin herkulta, että on ihan pakko :)!
    - F.C. -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi näitä sai viedä tuliaisiksi, muuten olisi vararengas vyötäröllä kasvanut. :D

      Poista
  2. Nam! Ihanat kaapintyhjennysherkut ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä olisikin ollut oiva nimi: kaapintyhjennys-brownie. Oli kyllä näppärä tapa hävittää kaikki pussien pohjat. Merkkareita en sentään tohtinut taikinaan laittaa. :D

      Poista
  3. Moikka. Ehdinköhän saamaan vastauksen ajoissa... Olen tehnyt tällä ohjeella aiemmin taivaallisia maidottomia brownieita. Nyt viikonlopuksi pitäisi saada tehtyä maidoton sekä gluteeniton versio, ja vieläpä synttäreille tarjolle eli haluan onnistua :) toimiiko maizena tosiaan pelkällään korvaajana jauhoille? Tuleeko brownieista yhtä hyviä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen etten ole ollut vastailemssa. Maizenaa voi kokeilla tai sitten gluteenitonta jauhoseosta.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)