Syksyn satoa - myskikurpitsaa karamellisoituna

Keväällä jo vähän meinasin, että syksyllä tulee myskikurpitsaohjeita. Ja niin käykin. Tänään tein karamellisoituja myskurpitsakuutioita ruoan lisukkeeksi. Uunissa muhii myskikurpitsalasagne ja vaihtelun vuoksi tein kurpitsasosetta pakastimeen keittämällä. Näistä kaikista on tulossa ohjeita. Aloitellaan nyt noilla karamellisoiduilla kurpitsoilla.



Karamellisoidut myskikurpitsat

lisukeruoaksi 4:lle

1/2 myskikurpitsasta kuorittuna ja kuutioituna
vettä
3 rkl voita tai maidotonta margariinia
1-2 rkl luomuruokosokeria (maun mukaan)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuori ja kuutioi myskikurpitsasta puolet. Käytä kurpitsa kokonaan, jos se on kovin pieni.

Laita kurpitsakuutiot paistinpannulle ja lisää vettä niin, että ne melkein peittyvät. Anna kiehua 5-10 minuuttia tai niin kauan että ne ovat melkein kypsiä. (Kokeiltaessa antavat vielä vähän vastusta veitselle.) Kaada sitten vesi pois ja laita pannu kurpitsoineen takaisin levylle.

Lisää joukkoon rasva. Anna sen sulaa ja lisää sitten sokeri, suola ja pippuri. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia vähän väliä sekoitellen tai kunnes ovat kypsiä. Tarjoile lämpimänä pääruoan lisukkeena.

Kommentit

  1. Uuh, nam, kuola valuu! Kunnollinen kurpitsa on suurta herkkuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin rakastunut kurpitsoihin. Tulee laitettua vähän joka paikkaan kurpitsaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)