Keväällä jo vähän meinasin, että syksyllä tulee myskikurpitsaohjeita. Ja niin käykin. Tänään tein karamellisoituja myskurpitsakuutioita ruoan lisukkeeksi. Uunissa muhii myskikurpitsalasagne ja vaihtelun vuoksi tein kurpitsasosetta pakastimeen keittämällä. Näistä kaikista on tulossa ohjeita. Aloitellaan nyt noilla karamellisoiduilla kurpitsoilla.
Karamellisoidut myskikurpitsat
lisukeruoaksi 4:lle
1/2 myskikurpitsasta kuorittuna ja kuutioituna
vettä
3 rkl voita tai maidotonta margariinia
1-2 rkl luomuruokosokeria (maun mukaan)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Kuori ja kuutioi myskikurpitsasta puolet. Käytä kurpitsa kokonaan, jos se on kovin pieni.
Laita kurpitsakuutiot paistinpannulle ja lisää vettä niin, että ne melkein peittyvät. Anna kiehua 5-10 minuuttia tai niin kauan että ne ovat melkein kypsiä. (Kokeiltaessa antavat vielä vähän vastusta veitselle.) Kaada sitten vesi pois ja laita pannu kurpitsoineen takaisin levylle.
Lisää joukkoon rasva. Anna sen sulaa ja lisää sitten sokeri, suola ja pippuri. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia vähän väliä sekoitellen tai kunnes ovat kypsiä. Tarjoile lämpimänä pääruoan lisukkeena.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...