Chilitryffeli:
10-15 tryffeliä koosta riippuen
chiliä haluamasi määrä (käytin puolikkaan habanerosta, käytä itse haluamasi määrä, haluamaasi lajiketta oman mieltyksesi mukaan)
150 g vispikermaa
150 g tummaa suklaata
Pyörittelyyn joko kaakaojauhetta tai hienoksi raastettua suklaata
Kiehauta chili ja kerma. Anna maustua muutama minuutti. Lisää joukkoon rouhittu suklaa kolmessa erässä. Sekoita aina välissä kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Maistele välillä, että kuinka hyvin chili maistuu. Ota chili pois, kun olet tyytyväinen aromiin. Jätä sitten seos jähmettymään pariksi tunniksi huoneenlämpöön, sitten laita yön yli jääkaappiin.
Pyörittele sitten tryffelimassa palloiksi viilein käsin. (Jos kätesi ovat kovin lämpimät, massa sulaa.) Pyöräytä pallot saman tien joko siivilöidyssä kaakaossa tai suklaaraasteessa.
Säilytä tryffelit tarjoamiseen asti jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.
Allergiainfo:
- Muista tarkistaa, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.
- Maidottomaan versioon käytä kookoskermaa.