-ton Maissivohvelit

Olen nyt lomaillut muutaman päivän ja käynyt lapsuusmaisemissa kääntymässä. Voitteko uskoa, että en käynyt koko aikana sienestämässä? Harvinaista sanoisin. Ihan tässä lähipäivinä kuitenkin kirjoittelen suolasienistä ja sienisalaatista asiaa. Nyt on kuitenkin luvassa -ton ohje, jossa käytetään Masa Harina jauhoja. Ne ovat sitä tavaraa, josta tehdään aitoja maissitortilloja. Niistä saa mukavasti makua ja rapeutta -ton vohveleihin.



1 dl Masa Harina jauhoja
0,5 dl tavallisia keltaisia maissijauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ksantaania
ripaus suolaa
1 rkl kookospalmusokeria tai tavallista sokeria
0,5 dl soijavaniljakastiketta tai soijajogurttia
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl soijamaitoa

Sekoita yhteen kuivat aineet ja lisää sitten loput aineet. Sekoita maitoa hitaasti joukkoon vispilällä, niin vältät paakut. Anna taikinan turvota muutama minuutti. Paista vohveliraudalla kypsäksi. Voitele rauta huolellisesti maidottomalla margariinilla.

Tarjoile siirapin tai hillojen kera. Maidoton jäätelö sopii myös hyvin vohvelin seuraan.

Kommentit

  1. Vohveleita ei ol tullut tehtyä aikoihin...niitä kyllä tekis mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveleita tulee tehtyä kausittain. Joskus tehdään monta kertaa parin viikon aikana, toisinaan rauta unohtuu pariksi kuukaudeksi kaappiin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)