Olen nyt lomaillut muutaman päivän ja käynyt lapsuusmaisemissa kääntymässä. Voitteko uskoa, että en käynyt koko aikana sienestämässä? Harvinaista sanoisin. Ihan tässä lähipäivinä kuitenkin kirjoittelen suolasienistä ja sienisalaatista asiaa. Nyt on kuitenkin luvassa -ton ohje, jossa käytetään Masa Harina jauhoja. Ne ovat sitä tavaraa, josta tehdään aitoja maissitortilloja. Niistä saa mukavasti makua ja rapeutta -ton vohveleihin.
1 dl Masa Harina jauhoja
0,5 dl tavallisia keltaisia maissijauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ksantaania
ripaus suolaa
1 rkl kookospalmusokeria tai tavallista sokeria
0,5 dl soijavaniljakastiketta tai soijajogurttia
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl soijamaitoa
Sekoita yhteen kuivat aineet ja lisää sitten loput aineet. Sekoita maitoa hitaasti joukkoon vispilällä, niin vältät paakut. Anna taikinan turvota muutama minuutti. Paista vohveliraudalla kypsäksi. Voitele rauta huolellisesti maidottomalla margariinilla.
Tarjoile siirapin tai hillojen kera. Maidoton jäätelö sopii myös hyvin vohvelin seuraan.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...