Kunpa viikonloppuna suosisivat grillausilmat. Voisin mielihyvin syödä tätä salaattia lisää, on vaan niin hyvää. Ihanaa vaihtelua perussalaatille. Jopa meidän pikkuinenkin arvosti tätä ruokaa. Lisukkeeksi sopii vaikka grillattu kana. Laitan siitäkin ihanan ohjeen, kunhan ehdin kirjoittamaan sen.
Grillattu maissi-tomaattisalaatti
0,5-1 rkl rypsiöljyä
2 maissintähkää
4 isoa tomaattia
1/2 paprika
1/2 tuoreesta kotimaisesta uuden sadon punasipulista tai vastaava määrä salottisipulia
2 rkl (oliivi)öljyä
0,5-1 rkl balsamicoa
ripaus suolaa ja pippuria
ripaus sokeria
Voit esivalmistella salaatin jo ennen grillaamista. Paloittele tomaatit ja paprika sekä silppua sipuli. Sekoita kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kasvisten joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan.
Poista maissista lehdet tarvittaessa. Itse käytän usein esikypsennettyä maissia, se on niin helppoa. Pyyhkäise maissit kevyesti öljyllä ja grillaa hyvällä hiilloksella/kohtalaisella lämmöllä. Älä grillaa niitä mustiksi. Aloita grilliruokien valmistus maissilla, jotta saat salaatin samaan aikaan muiden kanssa pöytään.
Kun maissit ovat kypsiä, vedä niistä veitsellä jyvät irti salaattiin. Sekoita salaatin joukkoon. Tarjoile esim. grillatun kanan kanssa.