Kollaasi

Kollaasi

torstai 20. kesäkuuta 2013

Paistettua vuohenjuustoa ja päärynäkompottia

Olen aivan heikkona paistettuun vuohenjuustoon. Se kullankeltainen pinta ja pehmeä sisus on vaan jotain niin hyvää. Vuohenjuuston kaverina voi tarjota paholaisenhilloakin. Vielä parempi liitto syntyy vaniljaisen päärynäkompotin, hunajan, ruocolan ja vuohenjuuston välillä. Kesäisin on päiviä, jolloin en mitään muuta söisikään.


Salaatin valmistelu pitää aloittaa ajoissa päärynäkompotin tekemisellä. Sitä kannattaa kerralla tehdä reilu annos ja pakastaa. Näin on sitten mistä ottaa kompottia, kun tekee mieli salaattia.

Päärynäkompotti

1 kg päärynöitä noin sentin kuutioina (saa olla kovempia päärynöitä)
1,5 dl vettä
250 g sokeria
1,5 tl vaniljasokeria (aitoa!!! tai vielä mieluummin vaniljatanko)

Laita kattilaan päärynät ja vesi. Kiehauta noin 5 min. Lisää sokeri ja vanilja, kiehauta noin 10 minuuttia. Maista ja tarkistele kypsyyttä ja veden määrää välillä. Nestettä ei saa jäädä liikaa. Tölkitä kuumana.

Salaatti

kourallinen rucolaa per syöjä
kourallinen tavallista salaattia, mistä tykkäätkin per syöjä
muutama mansikka, jos haluat

Pese salaatit ja revi tarvittaessa pienemmäksi. Asettele lautaselle. Lisää joukkoon halutessasi mansikoita.

Vuohenjuuston paistaminen

Laita pinnoitetulle pannulle ruokalusikallinen vettä ja laita pannu levylle ja käännä levy täysille. Ota jääkaapista vuohenjuusto ja leikkaa tarpeellinen määrä juustokiekkoja, noin 1-1,5 cm vahvuudeltaan. Kun vesi on haihtunut ja pannu on todella kuuma, paista juustoja molemmin puolin noin ehkä minuutti. Tarkkaa aikaa en ole koskaan ottanut. Sen aikaa, että väri on kullankeltainen.Tärkeintä on kuuma pannu ja kylmä juusto.

Viimeistely

  • Laita paistetut vuohenjuustot salaattipohjan päälle.
  • Laita lautaselle pari lusikallista päärynäkompottia.
  • Ripottele päälle muutama pähkinä tai siemen antamaan rakennetta. Saksanpähkinä toimii erinomaisesti.
  • Rouhaise hieman pippuria päälle.
  • Laita vielä hieman juoksevaa hunajaa päälle ja tarjoa.


Oikein ihanaa Juhannusta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.