3 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata
20 g maitosuklaata
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 dl vispikermaa
Kiehauta maito ja lisää suklaa joukkoon sulamaan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää ohuena norona koko ajan vatkaten suklaamaito joukkoon. Kaada kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee hieman. Anna taas jäähtyä.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos kermavaahdon joukkoon ilmavasti vatkaten. Kaada seos jäätelökoneeseen koneen käyttöohjeen mukaisesti. Tai pakasta jäätelö kulhossa ja sekoita usein jäätymisen aikana.
Jos teet ilman konetta, kannattaa kiehauttaa maidon kanssa 0,75 dl glukoosisiirappia ja vatkata keltuaisten kanssa vain 0,5 dl sokeria. Glukoosisiirappi auttaa jäätelön rakenteen kanssa.
Suklaakastike:
100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
1 rkl glukoosisiirappia
1 rkl voita
Kiehauta kerma ja sekoita loput aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada jäätelön päälle.
Allergiainfo:
- Voit tehdä jäätelöstä maidottoman käyttämällä esim. soijakermaa ja soijamaitoa sekä jättämällä pois maitosuklaan. Tarkista myös tumman suklaan tuoteseloste.