Tein aikuisille tavallisia suolaisia muffineita. Neidillekin piti tehdä omansa. Nämä ovat kyllä hiivataikinaan tehtyjä, joten ovat ennemmin suolaisia sämpylöitä. Samapa tuo kumpi nimitys on käytössä. Joka tapauksessa tässä on helppo ja nopea välipala allergisille.
2,5 dl lämmintä vettä (maks. 42 astetta)
3 tl kuivahiivaa
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
---
0,75 dl hirssihiutaleita
1 dl hirssijauhoja
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
----
1-2 dl paistettua jauhelihaa, jossa joukossa sipulia ja sopivia mausteita (joukkoon sopii myös purjo, paprika, kesäkurpitsa, parsakaali jne.)
Voitele metallinen muffinivuoka, silikoniselle ei tarvitse tehdä mitään. Paperisia kannattaa laittaa useampi päällekkäin, koska taikina on aika tanakkaa.
Vatkaa yhteen vesi, hiiva, psyllium ja ksantaani. Anna seistä 5
minuuttia. Sekoita sitten joukkoon loput aineet. Ihan lusikalla hyvin
sekoittaminen riittää. Jaa taikina muffinivuokiin. Anna nousta 30 min. Paista 200 asteessa noin 10-15
minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...