Kollaasi

Kollaasi

tiistai 25. kesäkuuta 2013

-ton vohvelit kehitysversio 2

Tässä hyvä vohveliohje allergikoille ja vegaaneille. Olen testaillut monia löytämiäni -ton vohvelireseptejä, mutta täysin tyytyväinen en ole ollut. Eräänä aamuna tuijottelin Neidin koskematonta puuroa ja siitä se idea sitten lähti. Tulokseen olen viimeinkin tyytyväinen. Niin on Neitikin.



1 dl hirssihiutalepuuroa (todennäköisesti moni muukin puuro toimii)
2-2,5 dl soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa. Määrä riippuu puuron paksuudesta)
2 rkl rypsiöljyä
---
1,25 dl riisijauhoa
0,75 tl ksantaania
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maissijauhoa (ei tärkkelys)
1 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
ripaus suolaa
maun mukaan sokeria

Sekoita puuron joukkoon soijamaito ja rypsiöljy. Sekoita yhteen kuivat aineet ja lisää ne puuroseokseen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa riisijauhoja tai maitoa. Tarkoituksena on saaada löysähkön puuron koostumus. Laita vohvelirauta lämpenemään.

Voitele maidottomalla margariinilla raudan kummatkin pinnat. Annostele vohvelirautaasi sopiva määrä taikina. Paista ihan rauhassa. Ei kannata kurkkia heti alussa, koska vohveli on tarttuvainen. Kun se on kypsä, se irtoaa kyllä hyvin. Eikä hätää jos vohveli "halkeaa". Paina rauta takaisin kiinni ja anna kypsyä vielä hetki. Puolikkaat ottavat hyvin yhteen ja ovat edelleen hyviä.

Ripottele pinnalle paiston jälkeen sokeria ja tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Yleensä parhaat ideat lähtee juuri noin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sattumalta saa yleensä parhaita idiksiä. :)

      Poista
  2. Kivan tuntuinen ohje. Pitääkin laittaa kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä tulee kyllä hyviä vohveleita ja varmasti ohjetta pystyy muokkaamaan hyvin eri viljoilla.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.