Vaahtokarkkimuffinit (-ton versio)

Meille jäi grillaamisesta hieman vaahtokarkkeja. Hetken mietin, että mitä niistä tekisi. Nämä muffinit syntyivät sitten vaahtokarkkien jämistä. Kunhan maltan leipoa vain meille "aikuisille", niin teen tästä myös tavallisen version.



4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl hirssijauhoja, 2 dl riisijauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
----
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl soijavaniljakastiketta (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
1,5 dl soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)

2 dl vaahtokarkkeja paloiteltuna (ruokavalioosi sopivia)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Vaahtokarkit ovat aika tarttuvaisia, joten helpoimmalla pääsisi käyttämällä silikonista muffinipeltiä.

Sekoita kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti. Lisää vaahtokarkit ja sekoita vielä. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahtokarkit sulavat melkoisesti, joten kannattaa huolehtia, että ne ovat taikinan peitossa.

Kommentit

  1. Oi, vaihtariäitini teki usein vaahtokarkkimuffinseja. Haluatko hänen ohjeensa kokeiltavaksi?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)