Meille jäi grillaamisesta hieman vaahtokarkkeja. Hetken mietin, että mitä niistä tekisi. Nämä muffinit syntyivät sitten vaahtokarkkien jämistä. Kunhan maltan leipoa vain meille "aikuisille", niin teen tästä myös tavallisen version.
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl hirssijauhoja, 2 dl riisijauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
----
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl soijavaniljakastiketta (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
1,5 dl soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
2 dl vaahtokarkkeja paloiteltuna (ruokavalioosi sopivia)
Laita
uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja
jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Vaahtokarkit ovat aika tarttuvaisia, joten helpoimmalla pääsisi käyttämällä silikonista muffinipeltiä.
Sekoita
kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja
sekoita nopeasti. Lisää vaahtokarkit ja sekoita vielä. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella
tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Paista uunin keskitasolla 25-30
minuuttia. Jäähdytä.
Vaahtokarkit sulavat melkoisesti, joten kannattaa huolehtia, että ne ovat taikinan peitossa.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...