Joskus helposti tehtävät jutut ovat parhaita. Tähän ei tarvitse taikinaa vatkailla, pitää vain olla kärsivällinen paistovaiheessa ja kas, siinä on hyvin käsiteltävä ja maukas suklaakakku.
Alkuperäinen ohje on todella iso, laitan sen myöhemmin. Tässä pienennetty versio, tuplaa tarvittaessa. (Paistettu 20 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa.)
130 g voita tai margariinia
130 g tummaa suklaata
0,2 dl vahvaa kahvia
0,5 tl vanilja-aromia
---
130 g erikoisvehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
190 g fariinisokeria
---
2 kananmunaa
1,1 dl creme fraichea
Laita uuni lämpemään 160 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Lisää joukkoon kahvi ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja fariinisokeri huolellisesti yhteen. Sekoita toisessa kulhossa munat ja creme fraiche. Yhdistä kaikki kolme seosta taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 55-65 min. Älä avaa uuninluukkua ennen kuin aikaisintaan 50 min kohdalla. Kakku laskee helposti, jos luukun avaa liian ajoissa. Anna jäähtyä vuoassa.
Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. Laita haluamiasi täytteitä. Tässä on suklaaganachea ja mansikoita ja reunoilla kermavaahtoa.
Suklaaganache
250 g tummaa suklaata
2,5 dl kuohukermaa
0,5 dl glukoosisiirappia tai hunajaa
25 g voita
Rouhi kulhoon suklaa. Kiehauta kattilassa kerma, siirappi ja voi. Kaada kermaseos heti suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna ganachen jähmettyä huoneenlämmössä.
Tämä kakku oli harjoituskappale kakkuun, johon tulee mm. tällaisia:
Siitä kakusta lisää myöhemmin.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...