1 prk kondensoitua maitoa
3 dl vispi-/kuohukermaa
1 dl limemehua (Jos limet ovat tujuja, laimenna pikkuisen vedellä)
4 limen raastetut kuoret
0,5 dl glukoosisiirappia
10 Digestivekeksiä
70 g margariinia tai voita
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja limemehu ja -kuoriraaste sekä glukoosisiirappi. Kaada massa jäätelökoneeseen koneen ohjeen mukaan. Tai pakasta kulhossa ja vatkaa ainakin neljästi jäätymisen aikana. Murskaa digestivet ja lisää joukkoon sulatettu ja sekoita tasaiseksi. Kun massa on pehmisasteella, annostele se silikoniselle muffinipellille. Ripottele ja annostele päälle keksimuru. Jäädytä pakastimessa.
Ota huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista. Kaada päälle hieman suklaakastiketta ja mansikanpaloja.
Suklaakastike:
100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
1 rkl voita
Kiehauta kerma ja sekoita loput aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada jäätelön päälle juuri ennen tarjoilua. Kastike säilyy useamman päivän jääkaapissa. Lämmitä vaan hieman ennen tarjoilua, että saat sen taas juoksevaksi.
Allergiainfo:
- Käytä tarvittaessa gluteenittomia keksejä.