lauantai 8. kesäkuuta 2013

Grillijuusto-leipävartaat

Rapeat leipäpalat, pekonia ja grillijuustoa, todella herkullista vaihtelua grillivartaisiin. Löysin alkuperäisen reseptin Jamie Oliverilta. Muutamia muutoksia tein ohjeeseen. Lopputulos toimii, varsinkin kun tarjoaa grillivartaat paholaisen hillon kanssa.



Paria tuntia ennen grillausta, laita puiset grillivartaat 5-7 kpl veteen likoamaan.

1 pkt pekonia
1 pkt grillijuustoa
1/2 maalaisleivästä

Marinadiin:

3 rkl oliiviöljyä
3 rkl haluamiasi tuoreita yrttejä (meillä oli rosmariinia, timjamia, basilikaa ja salviaa)
ripaus suolaa

Laita kulhoon pekoni ja grillijuusto sopivina paloina. Kuori ja paloittele leipä, noin 2-3 cm kuutioiksi. Lisää leipä kulhoon. Sekoita marinadin ainekset. Kaada kulhoon ja sekoita. Anna marinoitua 15-30 min. Laita vartaisiin. Laita vuorotellen leipää ja juustoa. Pujota pekonia niiden välissä. Jos pekonia on liikaa, voi sitä kietoa löyhästi ympärillekin. Laitoin väleihin myös basilikan lehtiä. Grillaa kohtalaisella lämmöllä kauniin värisiksi. Tarjoile paholaisen hillon kanssa.

Allergiainfo:
  • Gluteenittomaksi saa käyttämällä gluteenitonta leipää.

Pst. Nyt grillissä muhivat cola-grillikastikkeella valellut grilliluut. ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje tämäkin - eksyin blogiisi snickers-kakun hakureissulla...täytyy lisätä blogilistalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja tervetuloa blogiini. Nuo vartaat ovat niin ihania. Joskus grillaan ihan pelkästään niitä. Usein grillissä on kyllä paljon muutakin. :D

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suomi Finland 100 - Suomalainen metsä jälkiruoka

Tämä ruoka oli minulle heti rakkain. Jälkiruoka on lähinnä omaa rakkauttani, suklaata. Halusin tuoda jälkiruokaan minulle muitakin rakkaita ...