lauantai 8. kesäkuuta 2013

Grillijuusto-leipävartaat

Rapeat leipäpalat, pekonia ja grillijuustoa, todella herkullista vaihtelua grillivartaisiin. Löysin alkuperäisen reseptin Jamie Oliverilta. Muutamia muutoksia tein ohjeeseen. Lopputulos toimii, varsinkin kun tarjoaa grillivartaat paholaisen hillon kanssa.



Paria tuntia ennen grillausta, laita puiset grillivartaat 5-7 kpl veteen likoamaan.

1 pkt pekonia
1 pkt grillijuustoa
1/2 maalaisleivästä

Marinadiin:

3 rkl oliiviöljyä
3 rkl haluamiasi tuoreita yrttejä (meillä oli rosmariinia, timjamia, basilikaa ja salviaa)
ripaus suolaa

Laita kulhoon pekoni ja grillijuusto sopivina paloina. Kuori ja paloittele leipä, noin 2-3 cm kuutioiksi. Lisää leipä kulhoon. Sekoita marinadin ainekset. Kaada kulhoon ja sekoita. Anna marinoitua 15-30 min. Laita vartaisiin. Laita vuorotellen leipää ja juustoa. Pujota pekonia niiden välissä. Jos pekonia on liikaa, voi sitä kietoa löyhästi ympärillekin. Laitoin väleihin myös basilikan lehtiä. Grillaa kohtalaisella lämmöllä kauniin värisiksi. Tarjoile paholaisen hillon kanssa.

Allergiainfo:
  • Gluteenittomaksi saa käyttämällä gluteenitonta leipää.

Pst. Nyt grillissä muhivat cola-grillikastikkeella valellut grilliluut. ;)

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...