Perunasalaatti:
1 litra keitettyjä perunoita sopivina paloina (uudet perunat toimivat hyvin)
10 cm pätkä purjo silputtuna tai muutama salottisipuli silputtuna
15 cm pätkä kurkkua pieninä paloina
(halutessasi esim. lehtiselleriä, paprikaa, vihreää omenaa jne.)
Sekoita paloitellut ja silputut kasvikset. Lisää joukkoon kastike. Ripottele päälle paistettu pekoni muruina. Tarjoile grilliruoan kera. (Laita pekoni kylmälle pannulle ja käännä levy päälle. Anna pekonin paistua rauhassa molemmilta puolilta. Laita paistetut pekonit valumaan talouspaperin päälle.)
Kastike:
2 dl majoneesia (tein itse)
1 dl kermaviiliä
1 rkl ketsuppia
0,5-1,5 rkl punaviinietikkaa (maistele, ettei tule liikaa)
suolaa, pippuria maun mukaan
chipotle-chiliä maun mukaan tai muuta chiliä maun mukaan
0,5-1 rkl savunmakuista grillikastiketta
1 rkl silputtua ruohosipulia
(1 valkosipulinkynsi murskana)
Sekoita ainekset yhteen ja tarkista maku. Lisää mausteita halutessasi. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Majoneesi
2 keltuaista huoneenlämpöisenä
1 tl sinappia huoneenlämpöisenä
1,5-2 dl rypsiöljyä huoneenlämpöisenä
Vatkaa keltuaisia ja sinappia hetki. Lisää ohuenohuena norona öljyä hitaasti joukkoon koko ajan vatkaten. Tehosekoittimella tämä käy näppärästi.
Allergiainfo:
- Muista tarkistaa grillikastikkeen aineet, jotta se sopii sinulle.
- Perunasalaattiin voi tehdä myös ihan peruskastikkeen öljystä, viinietikasta, suolasta, pippurista ja mausteista. Tilkka sitruunanmehua sopii myös hyvin joukkoon sekä Dijon-sinappi. Tällöin salaatista saa munattoman, maidottoman ja jos jättää pekonin pois, niin vegaanille sopivan.