Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Grillatut kanapalat pekonilla

Männä viikkoina on ollut sellainen olo, että jääkaapin ovessa pitäisi olla rullateline pekonia ja ilmakuivattua lihaa varten. Meillä on käytetty pekonia varmaan pienen porsaan verran. Siitä vaan tulee hyvä maku grilliruokaan. Tälläkin kertaa hyödynsin pekonia grilliruoassa. Kanapalat saivat siitä herkullista muhevuutta ja rapsakkuutta pintaan. Näitä tehdään uudelleen juhannuksena.


Annoksesta tulee naposteltavaa noin 4-5 hengelle

Grillatut kanapalat

3-4 broilerin rintafilettä maustamatonta
1,5-2 pkt pekonia
kuivamaustetta eli rubia, resepti ohjeen jälkeen

coctailtikkuja pekonin kiinnittämiseen

Laita tikut likoamaan veteen noin 30 min ennen paistoa. Paloittele broilerit sopivankokoisiksi paloiksi. Leikkaa pekonit puoliksi. Kiedo pekoniviipale kanapalan ympärille. Kiinnitä tikulla. Pyöräytä pala rubissa ja laita palat esim. halsteriin.

Halsterissa on näppärä grillata pienet grilliruoat, koska voit käännellä sitä ilman että ruoat putoavat grilliin. Helpottaa kääntelyä siis. Grillaa kypsäksi. (Voit myös tehdä nämä uunissa. Paista 200 asteessa noin 20-30 min.) Tarjoa mieluisan dipin kera. (Meillä oli savunmakuinen colakastike. Linkki vie blogissa aiemmin julkaistuun ohjeeseen.)

kana = broileri (Taitaa olla työn ja tuskan takana oikean kanan löytäminen, broileriin on siis tyytyminen.)

Rub-mausteseos
1 dl fariinisokeria
1 rkl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
merisuolaa rouhittuna maun mukaan
mustapippurirouhetta maun mukaan
cayennea maun mukaan (tai chiliä)

Sekoita aineet hyvin yhteen. Säilytä tiiviissä astiassa. Säilyy useamman viikon.


2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.