2-3 riviä ribsejä
3 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouheena
0,5-1 tl chilijauhetta/cayennea
Sekoita suola, pippuri ja chili sekaisin. Poista grilliluista isot rasvatkappaleet. Leikkaa luiden taa lihaosuuteen pienen pienet viillot. Hiero mausteseos luiden pintaan. Kiedo luiden ympärille folio ja anna niiden maustua pari tuntia jääkaapissa. Ota lämpenemään huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.
Paista sitten uunissa tai grillissä 120 asteessa pari tuntia. Avaa folio ja ota rimpsuluut varovasti pois paketista. Grillaa ilman foliota kuumemmassa lämpötilassa 20-30 minuuttia. Kääntele luita välillä ja valele vähän väliä karamelli-grillikastikkeella.
Vinkki: Jos grillaat hiiligrillillä, niin grillaa epäsuorassa lämmössä. Tee briketeistä hyvä hiillos ja lisää brikettejä välillä hiillokseen pitkän grillauksen aikana. Ota sitten luut hetkeksi pois ja lisää taas brikettejä. Tee kunnon hiillos. Grillaa loppuun suorassa lämmössä.
Tahmea karamelli-grillikastike:
3,5 dl fariinisokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl vettä
1,5 tl chilirouhetta
1 tl sinappijauhetta
Sekoita kastikkeen aineet sekaisin siinä vaiheessa, kun laitat luut uuniin/grilliin ensimmäistä kertaa. Anna sokerin sulaa sen aikaa. Sekoittele aina välillä. Tätä kastiketta ei tarvitse keittää tai kuumentaa.
Grilliluut, rimpsuluut, ribsit - rakkaalla lapsella on monta nimeä. :)
Reseptiin idean olen saanut muistaakseni Southern Living lehdestä.