Sitruunaista mustikkahilloa, paholaisenhilloa ja sinappikurkkusalaattia
Kuningatarhillo
500 g vadelmia
500 g mustikoita
0,5 dl vettä
500 g hillosokeria
Perkaa marjat. Mittaa ne kattilaan veden kanssa. Kuumenna niin, että höyryä alkaa nousemaan. Lisää sitten hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia ja tölkitä sitten. Käytä puhtaita ja uunissa kuumennettuja lasipurkkeja. Hygienia on todella tärkeää hillon säilymisen kannalta.
Sitruunainen mustikkahillo
1,5 litraa mustikoita
1 sitruunan kuori ja mehu
500 g hillosokeria (Dansukker)
Perkaa mustikat. Pese hyvin sitruuna ja raasta siitä keltainen kuorikerros ja purista sitten mehu. Kaada kattilaan mustikat ja sitruunamehu ja kuoriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri. Keitä hilloa 10 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. (Vaahto mahdollistaa homeen syntymisen, siksi se pitää poistaa.) Jäähdytä niin kauan, että marjat eivät enää nouse pintaan. Tölkitä sitten puhtaisiin tölkkeihin.
Lasitölkkien desinfiointi
- Upota tölkit kylmään veteen jo edellisenä iltana.
- Pese tölkit kansineen huolellisesti.
- Laita tölkit kylmään uuniin. Käännä lämpö 125 asteeseen. Kun uuni on kuuma, laske siitä 15 minuuttia.
- Kiehauta kannet/korkit ja tiivisteet.
- Puhtaus ja hygienia ovat erittäin tärkeitä. Pese kätesi huolellisesti tai käytä kertakäyttöhanskoja.
- Täytä purkit piripintaan, näin ilmatila vähenee ja pilaantumisen mahdollisuus pienenee. Erityisen tärkeää tämä on suolasienten kanssa. Siitä lisää myöhemmin.
- Sulje tölkit heti.
- Säilytä tölkit pimeässä ja viileässä paikassa, kuten jääkaapissa.