1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Täyte:
1 iso tomaatti
1 dl kuivahkoja vaaleita leipäpaloja
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja persiljaa silputtuna
1-1,5 dl juustoraastetta, esim. parmesan tms.
suolaa ja pippuria maun mukaan
Halkaise kesäkurpitsat. Kaavi pois siemenet. (Jäätelökauha tai melonirauta ovat hyviä apulaisia.) Sekoita täytteen ainekset. Laita kesäkurpitsan puolikkaat uunivuokaan. Levitä päälle täyte. Paista uunissa 220 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarjoile heti. Annoksesta riittää neljälle tai kahdelle hyvin nälkäiselle.
Allergiainfo:
- Maidoton versio syntyy käyttämällä soijajuustoa.
- Gluteenittomaan versioon käytä gluteenitonta leipää.
Tästä eteenpäin viikon verran säilötään. Luvassa on avomaankurkun, vadelman ja sienien säilöntää.