Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Tämä kesä on ollut hyvä kesäkurpitsoille. Olemme saaneet mukavasti satoa, mikä onkin hyvä juttu, koska neiti tykkää kesäkurpitsasta. Pakastimeen astikin olemme saaneet luomukesäkurpitsaa. Toki sitä on syötykin paljon. Tässä yksi helposti myös allergioiden tai ruokavalion mukaan muunneltava ohje.



1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Täyte:
1 iso tomaatti
1 dl kuivahkoja vaaleita leipäpaloja
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja persiljaa silputtuna
1-1,5 dl juustoraastetta, esim. parmesan tms.
suolaa ja pippuria maun mukaan

Halkaise kesäkurpitsat. Kaavi pois siemenet. (Jäätelökauha tai melonirauta ovat hyviä apulaisia.) Sekoita täytteen ainekset. Laita kesäkurpitsan puolikkaat uunivuokaan. Levitä päälle täyte. Paista uunissa 220 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarjoile heti. Annoksesta riittää neljälle tai kahdelle hyvin nälkäiselle.

Allergiainfo:
  • Maidoton versio syntyy käyttämällä soijajuustoa.
  • Gluteenittomaan versioon käytä gluteenitonta leipää.

 Tästä eteenpäin viikon verran säilötään. Luvassa on avomaankurkun, vadelman ja sienien säilöntää. 


2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.