Kollaasi

Kollaasi

perjantai 9. elokuuta 2013

Juustokakku-kuppikakut

Näiden nimi pitäisi olla Kuningatar-juustokakku-suklaakuppikakut, mutta menisi jo ihan mahdottomaksi. Juustokakku-kuppikakutkin alkaa olemaan ylärajoilla. Tehdessäni kuningatarhilloa sain idean juustokakun, kuppikakun ja kuningatarhillon yhdistelmästä. Koska kyseessä olen minä, niin pakkohan siihen oli vielä suklaakin sotkea.



Kuppikakkutaikina:

50 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
---
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,33 tl ruokasoodaa
1 rkl kaakaota
---
0,5 kananmunaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl creme fraichea
1 tl vanilja-aromia

Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet jauhoista kaakaoon. Lisää jauhoseokseen kosteat aineet munista vaniljaan. Sekoita joukkoon vielä suklaa-rasvaseos.

Juustokakkuseos:

300 g mascarponea
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
0,5 dl kuohukermaa

Sekoita mascarpone notkeaksi. Lisää joukkoon muut aineet ja vatkaa tasaiseksi.

Kuppikakun kasaaminen:

1 dl kuningatarhilloa (osa tulee päälle)

Lusikoi tukevan muffinivuoan pohjalle ruokalusikallinen taikinaa, lisää sitten 1 teelusikallinen kuningatarhilloa vuokaan. Lusikoi vielä puolikas lusikallinen taikinaa päälle.

Lusikoi sitten 2 ruokalusikallista juustokakkumassaa jokaisen kuppikakun pinnalle. Jos massaa on enemmän, jaa se tasan vuokiin.

Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes juustomassa on hyytynyt. Anna sitten jäähtyä rauhassa ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua vaniljalla maustetulla kermavaahdolla/mascarponella sekä hillolla ja tuoreilla marjoilla mahdollisuuksien mukaan.

Oikein hyvää viikonloppua niin uusille kuin vanhoillekin lukijoille! Jauhoton taikina viettää viikonlopun sään salliessa sienimetsissä.

6 kommenttia:

  1. Voi herrankiesus sun kanssas :D - JÄLLEEN on kehissä semmoiset herkkuohjeet, jotta! Menee tämä herkku kokeiluun taatusti, kiitos sinulle parahin keittiövelho :).

    Ja - iso kiitos nuista aikaisemmista ohjeista. Varsinkin otan omakseni tuon sirtuunaisen mustikkahillo- ohjeen sitrushedelmien suurena ystävänä - nyt saan yhdistää sitä noinkin oivallisesti!

    Olet kyllä melkoinen taituri. Olen aivan koukuttunut sivuillesi bongailemaan ihania reseptejäsi ja tekemään uusia makunautintotuttavuuksia :). Tuskin maltan odottaa seuraavaa postaustasi.

    Kiittäen jälleen,
    F.C.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas sinullekin, olet sellainen hyvän mielen tuoja. :)

      En tällä hetkellä osaa valita seuraavaa postausta, ihan liikaa ideoita. :D Onneksi huomenna kutsuu sienimetsät, ei ehdi blogin pariin - saa vielä hetken armon aikaa miettimiseen.

      Poista
    2. Tuota sinun mieletöntä luovuuttasi ja kekseliäisyyttäsi olenkin tässä oikeesti kadehtien ihaillut, itse kun pyörittää sujuvasti nuita iänkaikkisen samoja perustuttuja reseptejä ja ruoka- aihioita, niin nämä sinun sivusi kyllä ovat äärimmäisen oivallisia - jo ihan pelkästään sen takia, että pääsen ihailemaan ehtymättömältä tuntuvia ideoitasi toteutuksineen...mitkä sitten houkuttelevat suuresti kotikokeiluun :). Että mistä ihmeestä sinä näitä ohjeita kiskot :)?! Sulla on ihan selkeesti intohimoa ruuanlaittoon, kekseliästä kokeilumieltä, rohkeutta ja hienoa viimeistelynkin silmää. Olet taitava :)!

      Saalisrikasta viikonloppua sinulle :)
      F.C.

      Poista
    3. Kiitos kauniista sanoistasi. :)

      Totta puhut, rakastan ruoanlaittoa ja omaan nykyään melkoisasti kokeilumieltä, kiitos Heston Blumenthalin. Tällä hetkellä mulla on suorastaan ongelmana ideoiden runsaus. Saatan maistaa tai haistaa jotakin ja yhtäkkiä oivallan, että mihin tämä sopisi. Ruoka taitaa olla yksi rakkauksistani. :D

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.