maanantai 5. elokuuta 2013

Pehmeä gluteeniton pizzapohja (myös maidoton, munaton)

Jippii! Onnistuin tekemään Neidille pehmeää pizzaa. Pizza on todella mehevää ja herkullista. Neiti oli aivan innoissaan ja söi todella hyvällä ruokahalulla. Olen yrittänyt ja yrittänyt kehittää pehmeämpää pizzapohjaa gluteenittomista, mutta nyt vasta tuli onnistuminen. Rapeita olen saanut aikaiseksi, mutta sellainen pehmeä kotona valmistettu jauhelihapizza on puuttunut repertuaarista.

Kuvassa ei ole "roiskeläppä", vaikka se erehdyttävästi siltä näyttääkin. :D

Pizzapohja:

1 pohja, noin 20-24 cm halkaisijaltaan

1,4 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
----
1,75 dl hirssijauhoja
0,5 dl tapiokatärkkelystä
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl  tummaa täysjyväriisijauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl omenaviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä

Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää sitten muut aineet ja sekoita taikinaksi lusikalla. Peitä leivinliinalla ja anna nousta tunnin verran. Laita piirakkavuokaan leivinpaperi. (Rytistä leivinpaperi ja laita sitten piirakkavuokaan, näin paperia on paljon helpompi käsitellä ja saat laitettua paperin vaikka pyöreään vuokaankin.)

Kaada taikina vuokaan ja taputtele pohjaksi. Laita päälle haluamasi täytteet ja paista 190 asteessa 25-35 minuuttia.

Neidin pizzassa oli päällä tomaattikastiketta, jauhelihaa sekä soijajuustoa.

Idean sain Vegan Richa blogista. Muuttelin valmistusmetodia sekä aineksia jonkin verran. 

Vegaaniversion saa tehtyä käyttämällä vegaanisia täytteitä. Huon! Pohja on soijaton, ei Neidin pizzatäytteet.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...