Kollaasi

Kollaasi

torstai 22. elokuuta 2013

Nyhtöpossua ja pastasalaattia (Pulled pork)

Nyhtöpossu on meillä nykyään aika usein käytetty ruoka. Oikeastaan kai pitäisi sanoa nyhtöliha, sillä olemme tehneet vastaavanlaista myös naudan etuselästä. Molemmista, niin naudasta kuin possustakin saa monenlaista herkkua - pizzaa, salaattia, hampurilaisia, leipää jne. Kannattaakin kerralla tehdä iso annos ja vaikka pakastaa lihasta osa myöhempää käyttöä varten.



Aloitetaan nyt ihan tällä perusohjeella

Pulled pork

2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää)
vettä niin paljon, että liha peittyy
suolaa, pippuria
sipulia

Pese liha ja laita se kattilaan. Lisää vesi ja laita kiehumaan. Anna kiehua hetki ja kuori pinnalta vaahto. Lisää loput aineet ja anna muhia miedolla lämmöllä 4-5 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista ja on hyvin pehmeää. Lisää vettä välillä tarvittaessa. Jäähdytä lihaa niin, että pystyt käsittelemään sitä. Nyhdä liha pieniksi paloiksi uunivuokaan. Sekoita kastike joukkoon. Peitä uunivuoka foliolla ja hauduta uunissa 125 asteessa tunnin verran.

Kastike:

400 g tomaattimurskaa
1 dl ketsuppia
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
suolaa, pippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl sinappijauhetta
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
loraus tai kaksi Worcester-kastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl glukoosisiirappia
loraus sitruunamehua
maun mukaan chiliä

Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja anna hautua miedohkolla lämmöllä pari tuntia välillä sekoittaen.

Pulled pork pastasalaatti

250 g makaronia (kuiva määrä)
10 cm pätkä kurkkua pieninä paloin
2 dl herneitä tuoreena tai pakastetut kiehautettuna
1 suippopaprika pieninä paloina
1/2 miedosta sipulista silppuna
3 dl nyhtöpossua

Keitä makaroni kypsäksi. Huuhtele kylmällä vedellä. Laita kulhoon ja sekoita mukaan kastike. Lisää paloitellut kasvikset ja sekoita hyvin. Laita päälle liha ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kastike:

2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä
1 tl sinappia
1,5 dl rypsiöljyä huoneenlämpöisenä
1 tl paprikajauhetta
chiliä ja tabascoa maun mukaan
valkosipulia maun mukaan
0,5 dl grillikastiketta, sellaista mistä pidät
1 rkl valkoviinietikkaa


Tee ensin perusmajoneesi. Mittaa tehosekoittimen kulhoon keltuainen ja sinappi. Käytä konetta hetki. Lisää sitten joukkoon öljy ohuen ohuena norona koneen koko ajan käydessä. (Tämä onnistuu myös käsin, kunhan vatkaa ahkerasti.) Majoneesi muuttuu paksummaksi vähitellen.

Lisää sitten loput loput aineet ja sekoita kastikkeeksi.

Pulled pork pizzaa uuniin menossa

Sama valmiina


Allergiainfo:
  • Salaatin voi tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenitonta makaronia. Muista tarkistaa maustekastikkeiden gluteenittomuus.
  • Pulled pork kastikkeen glukoosisiirapin voi halutessaan korvata esimerkiksi ruokosokerisiirapilla.
  • Biona -merkkinen Worcester-kastike on gluteeniton.



2 kommenttia:

  1. Nyt tulee ISO kiitos ohjeesta :)! Tää menee niin takuuvarmasti käyttöön jos mikä!! Mä ite oon surkeaakin surkeampi lihan valmistaja - johtunee osin siitä etten itse siitä niin välitäkään - mutta en voi siitä välttyäkään miesluvun ollessa suurempi kuin naisluvun. Joten - nyt pompsahti semmonen ruokalaji, mistä voi näemmä vielä saada monta maistuvaa variaatiota. Ihana keittiöihme olet :!)

    Mukavaa torstaita sinulle :)!
    - F.C. -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas erittäin paljon mieltä lämmittävästä kommentista. Pistän mieleeni tämän lihajutun, jos mieleeni tulee taas jotain ideoita. :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.