maanantai 26. elokuuta 2013

Thai-tyylinen nuudeli-kanasalaatti

Joskus ruokaisa salaatti on paikallaan. Tämä thai-tyylinen salaatti on yllättävänkin täyttävä. Halusin salaattiin papaijaa, enkä tietenkään lauantai-iltana tuoretta löytänyt. Kaapissa oli säilykepapaijaa ja  se sopikin salaattiin yllättävän hyvin, neste sopi jopa kastikkeeseen.


Salaattipohja:

1-2 kypsää kananfilettä (syöjien mukaan)
1/2 purkkia papaijaa
1/2 kurkkua
1-2 porkkanaa
paprikaa
chiliä maun mukaan
riisinuudelia sopiva annos (riippuu syöjien määrästä)

Valmista ensin kastike, ohje alla. Viipaloi kasvikset haluamallasi tavalla. Asettele osa niistä kauniisti lautaselle. Jätä keskelle tilaa nuudelille. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Laita lautaselle osa nuudeleista. Lusikoi vähän kastiketta päälle ja sekoita sitä nuudeleihin. Lisää sitten loput nuudelit, vähän taas kastiketta, loput kasvikset ja kanat nuudelien päälle ja lopuksi lusikoi kastiketta lisää päälle.

Kastike:

0,5 dl rypsiöljyä
1-2 tl chilimurskaa tai tuoretta chilisilppua
1 tl sitruunaruohoa murskana (purkkiversio sopii ihan hienosti)
1 tl sokeria
0,5-1 tl riisiviinietikkaa
2-3 tl kalakastiketta tai maun mukaan
2 rkl silputtua sitruunabasilikaa tai thai-basilikaa
2 rkl silputtua korianteria
loraus papaijapurkin lientä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Ja anna maustua sen aikaa kun viipaloit kasviksia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suomi Finland 100 - Suomalainen metsä jälkiruoka

Tämä ruoka oli minulle heti rakkain. Jälkiruoka on lähinnä omaa rakkauttani, suklaata. Halusin tuoda jälkiruokaan minulle muitakin rakkaita ...