tiistai 20. elokuuta 2013

-ton Cookiet palmusokerilla

Sain ihania tuliaisia Neidin rakkaalta kummitädiltä. Yksi niistä oli kookospalmusokeri. Se olikin uusi tuttavuus minulle. Sen pitäisi olla terveellisempää kuin tavallisen sokerin. Maku ainakin on hyvä. Se tuo gluteenittomaan -ton leivontaan ihan uusia ulottuvuuksia. Taas kerran sellainen cookie, jota itsekin syö mielellään.


-ton Cookiet
n. 15-30 kpl

115 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
1 dl kookospalmusokeria
0,75 dl tavallista sokeria
0,5 dl soijavaniljakastiketta (tai pieni muna, jos voit niitä käyttää)
1 tl vanilja-aromia
2 rkl vettä
----
0,5 dl Maizenaa (maissitärkkelysjauho)
1 dl hirssijauhoa
0,75 riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ksantaania
1,5-2 dl hirssihiutaleita/tattarihiutaleita/gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl rusinoita/suklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita kahdelle leivinpellille leivinpaperit. Yhdistä katkoviivan jälkeen olevat ainekset maizenasta rusinoihin.Vatkaa margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakastike ja -aromi sekä vesi. Vatkaa sekaisin kevyesti.  Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.

Pyörittele palloiksi ja jätä vähän leviämisvaraa pellille. Paista 13-18 minuuttia uunin keskitasolla. Paistoaika riippuu todella paljon cookien koosta. Jäähdytä pellillä. Säilytä tiiviissä purkissa huoneenlämmössä. Voi myös pakastaa.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...