perjantai 11. lokakuuta 2013

Arabialaiset maustepalat

Jostain syystä miellän arabialaisen maustekakun joulun ajan herkkuihin tai ylipäätään juhlakakkuihin. Se on kuitenkin yksi lempikakuistani ja sitä voisi valmistaa useamminkin. Mieleeni tuli sitten, että eiköhän arabialaisen maustekakun voisi muuntaa mokkapalojen tyyliseksi. Kyllä vaan, se onnistui ja nyt voin tehdä "kakkua" useamminkin ilman assosiaatiota jouluun.


Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
---
200 g voita tai maidotonta margariinia sulatettuna
---
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
ripaus muskottia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl mantelirouhetta (ei pakollinen)
---
2 dl ruokakermaa (dieettiisi sopivaa, esim. soija- tai kaurapohjaista)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita syvälle uunipellille leivinpaperi. Sulata rasva. Vatkaa munat sekä sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään, muista siivilöidä kaakaojauhe. Lisää munavaahtoon jauhot, kerma sekä sulatettu rasva. Sekoita nopeasti aineet yhteen.

Kaada pellille ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes on kypsä. (Tikulla kokeltaessa ei jää taikinaa tikkuun.)

Kuorrutus:
50 g voita tai maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
6 dl tomusokeria
2,5 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl kanelia
noin 5 rkl kuumaa kahvia

Siivilöi tomusokeri isoon kulhoon ja lisää joukkoon loput aineet. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Jos on hankala levittää, kostuta veistä välillä vedellä. Jos kuorrute jää hiukkaakaan liian paksuksi, se on vaikea levittää ja jos kuorrute on liian ohutta, maku ei ole sama. Ripottele päälle halutessasi suklaalastuja tai nonparelleja.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...