maanantai 28. lokakuuta 2013

Paahdettuja kurpitsansiemeniä ja chilipopcornia

Myskikurpitsankin siemenet sopivat loistavasti paahdettaviksi. Ne ovat ihanan pähkinäisiä maultaan ja pieni suolamäärä tekee niistä ihania sipsien korvikkeita. Minua vähän harmittaa, kun en ymmärtänyt ihan heti myskikurpitsaan tutustuessani hyödyntää siemeniä. Nyt tajuan! Laitan niitä taikinan joukkoon, naposteltavaksi sekä keittojen päälle. Toinen ohjeeni vie popcornit uudelle tasolle. Chipotle antaa niin ihanan potkun poppareille. Mausteseosta voi kokeilla kurpitsansiemenillekin.

 Kuvassa kurpitsansiementen neljä vaihetta


Paahdetut kurpitsansiemenet

2 dl kurpitsansiemeniä
n. 0,5-1 rkl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan

Halkaise kurpitsa ja kaavi siitä siemenet talteen. Tee kurpitsasta esim. kurpitsasosetta tämän ohjeen mukaan.

Puhdista siemenet hyvin siivilässä hedelmälihasta. Kuivaa ne huolellisesti.

Sekoita siementen joukkoon öljy ja suola. Paahda 150 asteissa uunissa leivinpaperin päällä noin 15 min tai kunnes ne alkavat pomppimaan, kyllä, luit oikein. Siemenet alkavat hyppimään tarpeeksi paahduttuaan.

Valmiita paahdettuja siemeniä


Chilipopcorn

0,25 tl sipulijauhetta
0,25 tl valkosipulijauhetta
0,25 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
0,25-1 tl jauhettua chipotlea (löytyy ainakin Santa Marian maustevalikoimista Chipotle chili pepper -nimisenä)

Sekoita mausteet yhteen. Ripottele heti paahdettujen poppareiden päälle ja sekoita hyvin. Annos riittää noin 4-5 litralle valmiita popcorneja.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suomi Finland 100 - Suomalainen metsä jälkiruoka

Tämä ruoka oli minulle heti rakkain. Jälkiruoka on lähinnä omaa rakkauttani, suklaata. Halusin tuoda jälkiruokaan minulle muitakin rakkaita ...