tiistai 1. lokakuuta 2013

Cinnabon uutena versiona - pieniä cinnaboneja ja chocoboneja

Halusin cinnaboneihin vähän vaihtelua. Tein niistä pieniä ja kehittelin myös suklaatäytteen. Syntyi sitten "chocobon". Omani valmistin tummasta suklaasta. Maitosuklaa sopisi niihin myös herkullisesti. Cinnaboneissa kannattaa nähdä vaiva ja valmistaa myös kuorrutus, se tekee niihin sen lopullisen säväyksen.

 Ei maailman kauneimpia pullia, mutta ah, niin hyviä.

Taikina:

2,5 dl kylmää maitoa
2 kananmunaa
75 g sulatettua margariinia tai voita
10 dl erikoisvehnäjauhoja (AnniHelena -tyyppinen)
1 tl suolaa
1 dl sokeria (reilu dl)
3 tl kuivahiivaa

Mittaa kaikki taikinan ainekset joko leipäkoneen tai yleiskoneen kulhoon. Anna koneen vaivata taikinaa 15-20 minuuttia. Laita taikina isohkoon kannelliseen kulhoon. Nosta jääkaappiin. Anna taikinan nousta vähintään 8 tuntia tai esimerkiksi yön yli.

Täyte:
25 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
---
1,25 dl fariinisokeria
0,5 tl ksantaania (auttaa pitämään täytteen pullan sisällä)
1-2 rkl jauhettua kanelia

Sekoita yhteen täytteen aineista fariinisokeri, ksantaani ja kaneli. Maistele täytettä, että koska siinä on sinun makuusi riittävästi kanelia.

Kuorrute:
50 g tuorejuustoa
25 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,75 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia, mieluummin uutetta
pikku ripaus suolaa

Vatkaa kuorrutteen aineet sähkövatkaimella hyvin yhteen ja jatka vatkaamista niin kauan, että kuorrute kuohkeutuu ja vaalenee.

Chocobon täyte:
25 g kermaa
50 g suklaata rouhittuna (käytä hyvälaatuista suklaata, koska suklaan maku on voimakas pullassa)
-----
50 g suklaarouhetta väliin ripoteltuna (tätä ei siis sulateta)

Kiehauta kerma ja lisää siihen suklaa sulamaan. Sekoita tasaiseksi.

Chocobon kuorrutus:

25 g vispikermaa
50 g suklaata
1 rkl glukoosisiirappia

Kiehauta kerma ja siirappi. Lisää suklaa sulamaan kuumaan seokseen. Sekoita tasaiseksi.

Leipominen:

Jaa kohonnut taikina kahtia. Kaulitse kumpikin 30 cm x 60 cm levyksi. Levitä toiselle levylle margariini ja ripottele päälle fariinisokeriseos. Kääri rullaksi ja leikkaa 15 palaksi. Laita leivinpaperoidulle pellille kohoamaan leivinliinan alle.

Levitä toiselle levylle suklaatäyte ja ripottele päälle suklaarouhe. Kääri rullaksi ja leikkaa 15 palaksi. Laita leivinpaperoidulle pellille kohoamaan. Molemmat maut mahtuvat yhdelle uunipellille.

Nostata 30 minuuttia. Paista sitten 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä pieni hetki. Levitä kuorrutteet vielä lämpimille pullille. Pyri saamaan kuorrutusta myös pullan kierteisiin. Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Allergiainfo:
  • Maidottoman versioon vaihda margariini maidottomaan, käytä maidotonta suklaata sekä korvaa tuorejuusto, kerma sekä maito maidottomilla versioilla, esim . Tofutin sour supreme -valmistetta kuorrutukseen, soijaruokakermaa suklaatäytteeseen. Pullan voi leipoa myös veteen.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...