Helppo minttusuklainen fudge

Tein ihan itseäni varten muutaman herkkupalan jääkaappiin. Meillä on menossa Neidin allergioiden tämän hetkisen tilan kartoitus, joten voimia sekä valvomista tarvitaan. Yksi pieni pala fudgea auttaa jaksamaan. Tästä fudgesta saa tehtyä ihan laktoositonta, mikä ilahduttaa laktoosi-intoleranssista kärsiviä fudgen ystäviä.


Minttusuklainen fudge

3 dl vispikermaa (vähälaktoosinen, laktoositon käy)
3 dl sokeria
---
50 g voita tai margariinia (onnistuu molemmista ja myös laktoosittomista)
3 rkl glukoosisiirappia
---
100 g Pandan minttutäytesuklaata

Kiehauta kerma ja sokeri. Lisää rasva ja glukoosisiirappi seokseen. Kiehuta kohtalaisella lämmöllä välillä sekoittaen niin kauan, että lämpömittari näyttää 118 astetta. Ota pois hellalta. Ilman lämpömittaria, pudota kylmään veteen fudge-massaa. Jos saat siitä muotoiltua pehmeän kuulan, fudge on valmista. Fudgen värin pitäisi olla kauniin vaaleanruskea.

Lisää joukkoon minttusuklaa. Sekoittele se hyvin massaan. Vatkaa sitten sähkövatkaimen alimmalla teholla 4-5 minuuttia, kunnes fudge kuohkeutuu ja menettää kiiltoaan. Kaada jäähtymään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele halutessasi Domino-keksimurskaa päälle. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.Leikkaa jäähtyneenä.

Säilyy jääkaapissa ainakin viikon. Tosin se takuulla syödään nopeammin.

Lämpömittarin avulla fudgea on helppo tehdä. Muutama vuosikymmen sitten valmistin toffeet ja fudget laboratoriolämpömittarin kanssa. Nyt ei tarvi lasisen mittarin kanssa työskennellä, kun ihan markettien ruokaosastoilta löytyy digitaalinen teräksinen lämpömittari, joka näyttää riittävän ylös.

Jos sinulla ei ole glukoosisiirappia, voit käyttää myös hunajaa tai siirappia.


Ps. Päivitystiheys kärsii tuosta Neidin testauksesta. Meillä nimittäin tähän asti kokeilluista ei ole mikään allergia parantunut, joten meillä valvotaan...



Kommentit

  1. Herkullista ja voimia testailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tänään selvisi, että maito ei ainakaan vielä käy. Kauhulla yötä odotellessa...

      Poista
  2. Voimia valvomisiin! Tosi ihanan näköisiä herkkuja taas, mistäs itse saisin energiaa - tai aikaa - leipomisiin, huoh, tollaisia herkkupaloja täälläkin kaivattaisiin energian ylläpitoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi ettei fudge selviydy postituksesta. :)

      Poista
  3. Joten voiko käyttää tavallista tummaa siirappia, olisi kaapissa!? Vaikuttaako miten makuun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut myöhäisestä vastaamisesta. En ole tehnyt muuta kuin vaalealla siirapilla, joten en ikävä kyllä osaa kertoa, että miten vaikuttaa makuun.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)